Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάτρα: Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Άκη Τσελέντη!

Πάτρα: Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Άκη Τσελέντη!

Ο Άκης Τσελέντης ήταν κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου.

Ομόφωνα αθώος από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών και Καθηγητής σεισμολογίας, Ακης Τσελέντης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

Ο Άκης Τσελέντης δικαζόταν στην εξ αναβολής δίκη, ως κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, ωστόσο δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία, καθώς απουσίαζε στο εξωτερικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών μήνυσε τον γνωστό επιστήμονα για μια δήλωση που φέρεται να είχε κάνει στο παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι μέλη του Πανεπιστημίου Πατρών τον εμποδίζουν να αναπτύξει το έργο του.

Ο κ. Τσελέντης είχε “ξεσπάσει” μέσω Facebook.

Η ανάρτηση στο FB:

“Αυτό είναι το ευχαριστώ, που τους έφτιαξα από το μηδέν ένα σεισμολογικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας, τους εφερα 15 εκ ευρώ ερευνητικά προγράμματα, οργάνωσα και εκπαίδευσα μια ομάδα άριστων επιστημόνων, έδωσα 17 διδακτορικές διατριβές, έγραψα συγγράμματα, προέβαλα το Πανεπιστήμιο (τους) παγκόσμια αλλά κυριαρχεί η εμπάθεια, η ζήλεια και το να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Τι να κάνουμε πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και μάλιστα, λυπάμαι για τα 18 χρόνια που “πέταξα” σ’αυτο το χώρο τα ατελείωτα ξενύχτια, τη κούραση να γεμίζω τα βουνά της Δυτ. Ελλάδας με σεισμογράφους τη στιγμή που κάποιοι άραζαν στο δημοσιοϋπαλληλίκι τους και το ωράριο των 10-12.

Είμαι περήφανος που από εδώ και πέρα ανήκω στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών και τους εύχομαι καλή τύχη και να ξεπλύνουν τη λάσπη απο τα μάτια τους….. όταν θα φτάσουν στο πάτο θα είμαι εκει να τους δώσω το χέρι.”

πηγή: tempo24

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε