Τρίτη, 27 Φεβ.
13oC Αθήνα

Πάτρα: Η φοιτήτρια Χρυσάνθη Πουλαράκη έσωσε άνδρα που είχε υποστεί ανακοπή

Πάτρα: Η φοιτήτρια Χρυσάνθη Πουλαράκη έσωσε άνδρα που είχε υποστεί ανακοπή

Μια φοιτήτρια από την Πάτρα και σπουδάστρια σε ναυαγοσωστική σχολή, η Χρυσάνθη Πουλαράκη, έσωσε από θάνατο μεσήλικα άνδρα που είχε υποστεί ανακοπή.

Ολα έγιναν την περασμένη Τρίτη στην Πάτρα. Μπροστά σε πολυκατοικία της πόλης ένας μεσήλικας υπέστη ανακοπή καρδιάς. Ένας γνωστός της φοιτήτριας, που ήταν μπροστά στο συμβάν και ήξερε ότι η Χρυσάνθη Πουλαράκη γνώριζε ΚΑΡΠΑ την πήρε τηλέφωνο για να σπεύσει στο σημείο και να βοηθήσει.

Η φοιτήτρια που έμενε κοντά στην πολυκατοικία της Πάτρας, που έγινε το συμβάν, έσπευσε αμέσως εκείΗ νεαρή κοπέλα που σπουδάζει και ναυαγοσωστική, έκανε ΚΑΡΠΑ στον άνδρα μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Αυτό έσωσε τον μεσήλικα.

Όταν το ασθενοφόρο ήρθε στο σημείο ο άνδρας είχε σφυγμό και αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας.

 

Το χρονικό της σωτηρίας

Η φοιτήτρια περιέγραψε το συμβάν σε δηλώσεις που έκανε στο Thebest.gr και σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook.
Η φοιτήτρια ανέφερε για την σωτηρία του άνδρα στην Πάτρα:

«Το περαστικό εξελίχθηκε στην διπλανή πολυκατοικία. Εκείνη την ώρα ένας φίλος μου που έβγαινε από το σπίτι μου είδε το περιστατικό και γνωρίζοντας ότι εγώ αυτή την περίοδο κάνω εκπαίδευση σε ναυαγοσωστική σχολή με πήρε τηλέφωνο να πάω αμέσως.

Με το που έφτασα ήταν κάποιος φίλος του ανθρώπου που έπαθε ανακοπή και εκείνος μεγάλος σε ηλικία περίπου πενήντα χρονών. Αμέσως είπα ότι γνωρίζω κάρπα και ξεκίνησα. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ με χτύπησαν στην πλάτη ότι αναλαμβάνουν αυτοί οπού και σταμάτησα. Επίσης θέλω να αναφέρω με το που έφτασα είδα ότι ο αεραγωγός ήταν πιθανά κλειστός καθώς το κεφάλι του ανθρώπου ήταν γυρισμένο στο πλάι. Αμέσως προσπάθησα να απελευθερώσω τον αεραγωγό όπως είχα διδαχθεί».

Η Πουλαράκη Χρυσάνθη ευχαρίστησε και τη σχολή ναυαγοσωστικής στην οποία σπουδάζει και ανέφερε: «Ευχαριστώ παρά πολύ για την εκπαίδευση που μας κάνετε γιατί σήμερα έδωσα τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο που έπαθε ανακοπή και τώρα καταλαβαίνω πως είναι να σώζεις έναν άνθρωπο γιατί εκεί δεν ήξερε κανένας από πρώτες βοήθειες και μπορεί θα πέθαινε μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ.

Ευχαριστώ πολύ τους εκπαιδευτές μου Ιατρό Καρδιολόγο εκπαιδευτή πρώτων βοηθειών κ. Σολωμού Νατασσα και τον εκπαιδευτή Ναυαγοσωστικης κ πρώτων βοηθειών κ. Χατζόπουλο Βασίλη για όσα μου έμαθαν, αποδείχτηκαν καθοριστικά».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις