Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πάτρα: Η μαύρη μέρα της έκρηξης βόμβας σε ασανσέρ με 6 νεκρούς – Τα στοιχεία της ανείπωτης τραγωδίας

Πάτρα: Η μαύρη μέρα της έκρηξης βόμβας σε ασανσέρ με 6 νεκρούς – Τα στοιχεία της ανείπωτης τραγωδίας

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνο το πρωινό της 19ης Απριλίου του 1991, όπου στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Βότση εξερράγη βόμβα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι πολίτες…

Εκείνο το πρωινό έμελλε μία ολόκληρη πόλη να ζήσει ίσως τον μεγαλύτερο εφιάλτη της, από την ημέρα του πρώτου βομβαρδισμού του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Την έκρηξη μίας βόμβας που θα σκορπούσε τον θάνατο. Η βόμβα εξερράγη στο ασανσέρ πολυκατοικίας στην οδό Βότση 14, στο κέντρο της Πάτρας.

Τη βόμβα μετέφερε ένας 26χρονος Παλαιστίνιος τρομοκράτης, ο οποίος φέρεται να ανήκε σε ομάδα που σχετιζόταν με το δίκτυο του Αμπού Νιντάλ. Η βόμβα φέρεται να προοριζόταν για το βρετανικό προξενείο, στη συμβολή των οδών Βότση και Όθωνος Αμαλίας.

Τότε όμως είτε επειδή ήθελε να κάνει ένα τελευταίο έλεγχο του εκρηκτικού μηχανισμού, είτε επειδή υπήρχε κόσμος στο προξενείο που ενδεχομένως θα τον υποψιαζόταν, μπήκε στην πολυκατοικία της οδού Βότση και κατευθύνθηκε στο ασανσέρ. Εκεί πιθανώς προσπαθώντας να αλλάξει την ώρα έκρηξης της βόμβας ή από κάποιο λάθος χειρισμό του εξερράγη, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί ο ίδιος και να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι που βρίσκονταν σε μια εταιρεία κούριερ στο ισόγειο της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με το thebest.gr, έξω από την πολυκατοικία περίμενε τον 26χρονο ο συνεργός του, ο Ασάρ Αλ Νομπανί 29 χρόνων, ο οποίος μετά την έκρηξη εξαφανίστηκε. Οι έξι νεκροί πολίτες ήταν οι εξής: Γιώργος Παπασωτηρόπουλος 58 χρόνων, Βασίλης Κυριακόπουλος 53 χρόνων, Γιάννης Καυκάς 25 χρόνων, Όλγα Σταγγαλινού 25 χρόνων, Δημήτρης Σεϊτανίδης 23 χρόνων και Γεωργία Βέρρα 24 χρόνων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις