Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πάτρα: «Ήταν ένα παιχνίδι, όλο αυτό είναι ψέματα» λέει στο newsit.gr εμπλεκόμενος στην υπόθεση με τον 35χρονο Ρομά

Πάτρα: «Ήταν ένα παιχνίδι, όλο αυτό είναι ψέματα» λέει στο newsit.gr εμπλεκόμενος στην υπόθεση με τον 35χρονο Ρομά

Στην Ασφάλεια Πατρών οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης (02.01.2023) ο 35χρονος Ρομά, ο οποίος όπως καταγγέλλεται έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στην κατάθεση του, σύμφωνα με το newsit.gr, ο 35χρονος υποστήριξε ότι κανείς δεν τον ανάγκασε να γονατίσει για να πει τα κάλαντα και κανείς δεν του έβαλε φωτιά για να γελάσει. 

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μία επιχείρηση αυτοκινήτων στην Πάτρα και για αυτό μίλησε στο newsit.gr ο γιος του ιδιοκτήτη. «Ήταν ένα παιχνίδι, τον βοηθάμε τον άνθρωπο, του δίνουμε φαγητό και ρούχα» λέει χαρακτηριστικά στο newsit.gr. 

Δίνοντας τις δικές τους απαντήσεις, ο γιος του ιδιοκτήτη μιλάει στο newsit.gr για το τι ακριβώς συνέβη με τον 35χρονο Ρομά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. «Ήταν παιχνίδι. Τελείωσε τώρα. Γνωριζόμαστε. Ο άνθρωπος έρχεται εδώ τον βοηθάμε, του δίνουμε φαγητό, ρούχα, παπούτσια» ενώ παράλληλα τονίζει ότι «απλά τώρα κάποιος ήθελε να βάλει διχόνοια ανάμεσά μας. Δεν ξέρω γιατί. Όλο αυτό είναι ψέματα» δηλώνει.

Πριν λίγη ώρα ο ίδιος ο 35χρονος έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια Πατρών και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr φέρεται να υποστήριξε ότι κανείς δεν τον ανάγκασε να γονατίσει για να πει τα κάλαντα, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και κανείς δεν του έβαλε φωτιά για να γελάσει. Ζήτησε μάλιστα να κλείσει η όλη υπόθεση που όπως είπε δημιούργησε ο ίδιος επειδή ήταν μεθυσμένος. 

«Το έκανα από μόνος μου, είχα πιει λίγο παραπάνω»

Στην κατάθεσή του, ο 35χρονος Ρομά ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά αυτά είναι φίλοι μου και πηγαίνω συχνά στην αντιπροσωπεία. Κανείς δεν με προσέβαλε και κανείς δεν μείωσε την προσωπικότητα και την τιμή μου. Μαζευόμαστε συχνά και κάνουμε πλάκες. Το έκανα από μόνος μου και εκείνη την ημέρα είχα πιει λίγο παραπάνω. Η φωτιά δεν ήταν πάνω μου αλλά στο πάτωμα και δεν έχω τραυματιστεί. Μου έδωσαν χρήματα που είπα τα κάλαντα. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός» ανέφερε, με τους αστυνομικούς πάντως να συνεχίζουν την έρευνα για να δέσουν την υπόθεση από όλες τις πλευρές.

Από την κατάθεση ωστόσο δεν διευκρινίζεται επιμελώς γιατί στις φωτογραφίες φαίνεται πως έχουν «αρπάξει» φωτιά σημεία του σώματός του.

Για να διακριβωθεί αν φέρει τραυματισμό από φωτιά, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε νομότυπη έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέκυψε πως έχει υποστεί εγκαύματα ή άλλου είδους τραυματισμό σε σημεία του σώματός του.

Η Ασφάλεια Πατρών που διερευνά την υπόθεση θα αποστείλει σήμερα ή το αργότερο αύριο τη δικογραφία στον Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει για το αν θα ασκηθεί δίωξη ως αυτεπάγγελτο αδίκημα.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις