Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάτρα: Καταγγελία για ιερέα ότι τάζει θεραπείες σε ψυχιατρικά ασθενείς

Πάτρα: Καταγγελία για ιερέα ότι τάζει θεραπείες σε ψυχιατρικά ασθενείς

Σε μια απίστευτη καταγγελία εν έτει 2023 προχώρησε μια 32χρονη από την Πάτρα, καθώς όπως ισχυρίστηκε παπάς υπόσχεται να απαλλάξει ασθενείς από ψυχολογικά προβλήματα με εξορκισμούς, προσευχές και δίαιτες.

Ειδικότερα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» φιλοξενεί τη μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία πάσχει από κατάθλιψη και ύστερα από παρότρυνση του πατέρα της επισκέφτηκε τον παπά με αποτέλεσμα να σταματήσει την θεραπεία της και να κινδυνέψει.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο πατέρας της, μην αντέχοντας να βλέπει την κόρη του να ταλαιπωρείται κι ενώ ήδη λάμβανε αγωγή από ψυχίατρο, την πήγε στον ιερέα. Αυτός τη «διάβασε» και στη συνέχεια της είπε να κάνει κάποια… ειδική δίαιτα (κάτι σαν νηστεία) λέγοντάς της πως αυτό θα τη βοηθούσε…

Ο ιερέας χαρακτήρισε αυτό που είχε η νεαρή γυναίκα ως… «δαιμόνιο» και μάλιστα, όπως είπε η γυναίκα, της έκανε «κάτι σαν… εξορκισμό».

Ωστόσο, η γυναίκα είπε πως ο ιερέας ουδέποτε ζήτησε χρήματα ούτε από την ίδια ούτε από τον πατέρα της, ο οποίος αυτοβούλως άφησε κάτι στο παγκάρι της Εκκλησίας. Η ίδια ήταν κατηγορηματική πως ο παπάς δεν ζητούσε χρήματα.

Η 32χρονη για κάποιο χρονικό διάστημα σταμάτησε τη θεραπευτική αγωγή του γιατρού της και φυσικά το… «δαιμόνιο» δεν έφυγε.

Σημείωσε, δε, πως: «Κινδύνευσα να πεθάνω. Θα μπορούσα να είχα οδηγηθεί και στην αυτοκτονία».

Ωστόσο, η ίδια ήταν τυχερή γιατί αντελήφθη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον οργανισμό της. Σημείωσε πως επισκέφθηκε εκ νέου τον ψυχίατρό της, ο οποίος έπαθε «σοκ» στο άκουσμα ότι ιερέας μιλά για δαιμόνια σε ψυχικά ασθενείς…

Η γυναίκα άρχισε εκ νέου την φαρμακευτική αγωγή της και πλέον βρίσκεται σε κατάσταση «ισορροπίας».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννα Μαστοράκου, δεν έχει γίνει, ακόμα, κάποια επίσημη καταγγελία.

Πηγή: pelop.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις