Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Καταλήψεις στα νοσοκομεία του Ρίου και στο «Άγιος Ανδρέας» για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Πάτρα: Καταλήψεις στα νοσοκομεία του Ρίου και στο «Άγιος Ανδρέας» για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις των υγειονομικών και στην Πάτρα. Τι ζητούν από την κυβέρνηση και πόσοι υπολογίζεται ότι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό…

Συνεχίζονται και σήμερα για δεύτερη ημέρα οι κινητοποίησεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αχαϊας, κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Από νωρίς το πρωϊ εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας”, όσο και στο νοσοκομείο του Ρίου έχουν αποκλείσει τα γραφεία διοίκησης των νοσηλευτηρίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προκειμένου να μην προωθηθούν οι αναστολές εργασίας, όσων δεν εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα είναι η τελευταία προθεσμία για να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, ειδάλλως από αύριο το πρωϊ θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, σύμφωνα με το νέο νόμο. Πάντως υπολογίζεται ότι μόνο στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας περισσότεροι από 500 εργαζόεμνοι διαφόρων ειδικοτήταν δεν έχουν εμβολιαστεί.

Εξάλλου, σε σημερινή ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ σημειώνεται: «Ξεκίνησε και η σημερινή κινητοποίηση, με ΚΑΤΑΛΗΨΗ των γραφείων της Διοίκησης, ενάντια στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ενάντια στην τιμωριτικού χαρακτήρα διάταξη της κυβέρνησης, που εάν και εφόσον προχωρήσει:

– θα δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα σε όλους αυτούς που θα τεθούν εκτός υπηρεσίας. – θα δημιουργήσει τεράστια λειτουργικά προβλήματα στους εναπομείναντες και ήδη εξουθενωμένους Συναδέλφους μας που θα κληθούν να εργαστούν χωρίς άδειες και χωρίς ρεπό.

– θα διαλύσει τα νοσοκομεία, την εύρυθμη λειτουργία τους που είναι αναγκαία και απαραίτητη και σ’ αυτήν την έξαρση της πανδημίας. Ζητάμε από την κυβέρνηση και τους Διοικούντες να επαναπροσδιοριστούν και να δουν άλλες λύσεις πιο εφικτές και πιο ουσιαστικές που σίγουρα υπάρχουν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις