Τοπικά Νέα

Πάτρα – Κορονοϊός: Η διασπορά στο γιορτινό τραπέζι – Τι δείχνουν τα στοιχεία και οι τελευταίοι έλεγχοι

Ανησυχητικά είναι τα δεδομένα που εξάγονται από το γιορτινό τραπέζι των προηγούμενων ημερών, σε σχέση με την ενδοοικογενειακή διασπορά της covid-19 στην Πάτρα.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είναι χαρακτηριστικά της διασποράς που προέκυψε κατά την εορταστική περίοδο. Για κάθε ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού το οποίο εντοπίστηκε με έλεγχο PCR, μοριακό, προκύπτουν άλλα 2 εως 4 τα οποία κόλλησαν έχοντας καθίσει στο ίδιο τραπέζι, χαιρετηθεί, αγκαλιαστεί ή μιλήσει με τον συμπτωματικό ή ασυμπτωματικό ασθενή.

Σύμφωνα με το thebest.gr, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους ιδιώτες γιατροί, από μοριακά τεστ covid-19 σε πατρινούς που μετέβησαν αυτοβούλως για να ελεγχθούν έχοντας συμπτώματα και βρέθηκαν θετικοί, κοινοποιήθηκαν στην 6η ΥΠΕ ώστε να αξιολογηθούν και να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα για αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα