Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Κρατούμενος κατάπιε ξυραφάκια στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: Κρατούμενος κατάπιε ξυραφάκια στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Συναγερμός σήμανε στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας, όταν ένας κρατούμενος κατάπιε βίδες και ξυραφάκια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναγκαία κρίθηκε η κατεπείγουσα μεταφορά έγκλειστου σε νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς διαπιστώθηκε ότι κινδύνευε άμεσα η ζωή του.

Σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε μικτή μεταγωγή από τις φυλακές της Πάτρας με τη συμμετοχή 3 εξωτερικών φρουρών και αστυνομικών της ΟΠΚΕ και του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη (2.11.2021) πραγματοποιήθηκαν εννέα συλλήψεις εξωτερικών φρουρών των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, καθώς ο διευθυντής των φυλακών υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους για παράβαση καθήκοντος.

Οι εξωτερικοί φρουροί αρνούνταν μεταφέρουν εκτάκτως δύο κρατούμενους από τις φυλακές. Τονίζεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) έχει προκηρύξει από την Τρίτη συνεχόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, καθ’ όλο το νόμιμο ωράριο εργασίας των εξωτερικών φρουρών Πάτρας με την επισήμανση πως τις ημέρες της απεργίας δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων. Το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και του Καταστήματος Κράτησης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία, αντιδρά στην απόφαση της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής σχετικά με την απεμπλοκή των αστυνομικών από τις έκτακτες μεταγωγές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις