Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: Μεγάλη καφετέρια έγινε στάχτη – Οι σκέψεις και οι εικόνες από τη μεγάλη φωτιά

Πάτρα: Μεγάλη καφετέρια έγινε στάχτη – Οι σκέψεις και οι εικόνες από τη μεγάλη φωτιά

Η καφετέρια στην Πάτρα παραδόθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς μέσα σε λίγα λεπτά…

Σκηνές «αποκάλυψης» τα ξημερώματα της Τρίτης (25-01-2022) στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα, όταν το το νεοκλασικό κτίριο που λειτουργούσε γνωστό καφέ – εστιατόριο παραδόθηκε στις φλόγες. Της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 04.00 τα ξημερώματα, προηγήθηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες, έκρηξη και δευτερόλεπτα μετά ξεπήδησαν οι φλόγες.

Ακολούθησαν διαδοχικές εκρήξεις – τουλάχιστον 10 σύμφωνα με περιοίκους – από τις φιάλες υγραερίου που υπήρχαν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος με τη φωτιά να λαμβάνει γρήγορα διαστάσεις. Κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια και προκλήθηκαν ζημιές σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Κανάρη.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες το γνωστό στέκι των Πατρινών καταστράφηκε ολοσχερώς. Σοβαρές ζημιές υπέστη και το «Παναχαϊκόν», που γειτνιάζει με την επιχείρηση.

Από τα μέχρι τώρα ευρήματα φαίνεται πως η φωτιά προκλήθηκε στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και σε συνδυασμό με τα συλλεχθέντα στοιχεία εκτιμάται πως υπήρξε παρέμβαση εξωγενούς παράγοντα. Το σενάριο του εμπρησμού από πρόθεση εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή, από τους ανακριτικούς υπάλληλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις