Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάτρα: “Μεταμορφώνουν” την εθνική οδό προς Πύργο – Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη!

Πάτρα: “Μεταμορφώνουν” την εθνική οδό προς Πύργο – Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη!

Στην άρση της επικινδυνότητας της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με εργασίες συντήρησης που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο οδόστρωμα, τον ηλεκτροφωτισμό και τη σήμανση…

Τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου συνοδεύονται, επίσης, από εκτεταμένους καθαρισμούς σε τάφρους, φρεάτια, αγωγούς κ.α., ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι πέντε εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

«Πρόκειται για μια εκτεταμένη παρέμβαση που έρχεται να βελτιώσει την ασφάλεια του δρόμου και να βοηθήσει, ώστε ν’ αντιμετωπιστούν προβλήματα σε σημεία που έχουν ήδη εντοπιστεί και καταγραφεί ως επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς,» δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Για την περιφέρεια παραμένει μεγάλος στόχος η όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση της ανακατασκευής του αυτοκινητόδρομου» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Εκεί εστιάζουμε όλες μας τις διεκδικήσεις και όλες μας τις πιέσεις, ώστε να πάψουν η δυτική Αχαΐα και η Ηλεία να είναι αποκομμένες από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου Πελοποννήσου δείχνουν ότι είναι πλέον ζήτημα μερικών εβδομάδων η έναρξη των εργασιών κατασκευής του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Εμείς παρακολουθούμε από πολύ κοντά όλες τις διαδικασίες και φυσικά όπου είναι αναγκαίο παρεμβαίνουμε».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις