Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πάτρα: Νέα κατάληψη στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ μέχρι τις 19 Απριλίου!

Η εικόνα μετά τα χθεσινά επεισόδια - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η εικόνα μετά τα χθεσινά επεισόδια - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε στη μία το μεσημέρι, στο μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πάτρας, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κατάληψη μέχρι και την Πέμπτη 19 Απριλίου 2013.

Όπως διαβάζουμε στο newsplus.gr το ραντεβού των φοιτητών ανανεώθηκε για τις 18:00 το απόγευμα και για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε βίντεο του PatrasTimes, από την πορεία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο:

Για τη Δευτέρα 15 Απριλίου οι φοιτητές προγραμματίζουν να προχωρήσουν στην κατάληψη των ταμείων της ΔΕΗ.

Νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε πως παρενέβη αυτεπάγγελτα εισαγγελέας και διάταξε να σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με τα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια και τον αποκλεισμό του προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας Σωκράτη Καπλάνη και καθηγητών του Ιδρύματος!
Παράλληλα, ο κύριος Καπλάνης καλείται να δώσει και κατάθεση σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο Ιδρυμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, ενώ στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν, όσοι μπορεί να έχουν γνώση, για τα όσα διαδραματίστηκαν στους χώρους του ΤΕΙ.
Ταυτόχρονα αναμένεται να συγκεντρωθεί το οπτικό υλικό, στο οποίο έχουν καταγραφεί όσα έγιναν μέσα και έξω από την αίθουσα του ΤΕΙ, ώστε να αξιοποιηθεί στην πορεία της έρευνας.

Υπεθυμίζεται πως τελικά, τις πρώτες πρωινές ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι ο κύριος Καπλάνης και καθηγητές-μέλη της Διοίκησης του Ιδρύματος, ύστερα από πολύωρη “ομηρία” στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ιδρύματος στο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης.

Σπουδαστές που βρέθηκαν και αυτοί στην αίθουσα, ζητούσαν επίμονα από το Σ. Καπλάνη να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΤΕΙ…

Διαβάστε ακόμα:

“Πόλεμος” στο ΤΕΙ Πάτρας – 4 τραυματίες και ομηρία καθηγητών και φοιτητών

Έκτροπα στην Πάτρα – Σε κατάσταση ομηρίας πάνω από 20 καθηγητές του ΤΕΙ – Φοιτητές στο νοσοκομείο με σπασμένα κεφάλια! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε