Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάτρα: Νέο μπλόκο στους πλειστηριασμούς – Ραντεβού στο ειρηνοδικείο για δεκάδες πολίτες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Νέο μπλόκο στους πλειστηριασμούς ετοιμάζει σήμερα το Κίνημα Πολιτών έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας. Παρά τη συνεχιζόμενη αποχή των συμβολαιογράφων…

το ραντεβού ορίστηκε για τις 15.30 μετά το μεσημέρι, όπως κάθε Τετάρτη, προκειμένου να αποτραπεί κάθε διαδικασία. Στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας, διεξάγονται κυρίως διαδικασίες που αφορούν επαγγελματικά ακίνητα, πλειστηριαμοί από επιχειρηματικά δάνεια, εκούσιοι πληστιαριασμοί ή υποθέσεις ιδιωτών για καταβολή αποζημιώσεων ή διατροφών. “Έστω κι αν δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία, στα δυόμισι χρόνια που αποκλείουμε το Ειρηνοδικείο είναι βέβαιο ότι έχουν σωθεί και πρώτες κατοικίες” σχολίασε ο Τάσος Νικολαδάκης υπεύθυνος του ΕΚΠΟΙΖΩ Πάτρας.

“Επαγγελματίες έχουν χάσει περιουσίες, τώρα κινδυνεύει και η πρώτη κατοικία” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι επαγγελματικοί φορείς ζητούν πλέον η προστασία να επεκταθεί και προς άλλες κατηγορίες οφειλών, δηλαδή όχι μόνο για όσους προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη, καθώς βάσει νόμου για οφειλή άνω των 500 ευρώ υπάρχει δυνητικός κίνδυνος για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν την αποχή τους οι συμβολαιογράφοι από τη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και σήμερα Τετάρτη. Ζητούν από την πολιτεία την άμεση νομοθέτηση διατάξεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας εξαιτίας χρεών προς το Δημόσιο, ασφαλιστικά Ταμεία και ΟΤΑ. Οπως τονίζουν με ανακοίνωσή τους θα συμμετέχουν κατ΄ εξαίρεση σε αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, αλλά και πλειστηριασμούς με άλλο αντικείμενο πλην της πρώτης κατοικίας.

Πηγή: tempo24.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε