Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πάτρα: Ντελιβεράς σωτήρας σε πυλωτή πολυκατοικίας – Έτσι σώθηκε μια ζωή από βέβαιο θάνατο

Πάτρα: Ντελιβεράς σωτήρας σε πυλωτή πολυκατοικίας – Έτσι σώθηκε μια ζωή από βέβαιο θάνατο

O ντελιβεράς κράτησε στη ζωή έναν άντρα που υπέστη ανακοπή καρδιάς, στην πυλωτή της πολυκατοικίας του, στην Πάτρα

Ο ντελιβεράς είδε τον άτυχο άντρα να καταρρέει και δεν έμεινε απαθής. Ειδοποίησε τους διασώστες του ΕΚΑΒ στην Πάτρα και μέχρι να φτάσουν, έκανε αυτά που του έλεγαν. Η βοήθειά του αποδείχθηκε καθοριστική. Ο 60χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και οι γιατροί τον επανέφεραν. Είναι ζωντανός και ξέρει πως χρωστάει τη ζωή του, σε ένα νεαρό που έτυχε να βρεθεί την πιο κρίσιμη ώρα κοντά του.

Σωτήρια αποδείχθηκε η συντονισµένη επιχείρηση που στήθηκε χθες το απόγευµα 17 Ιανουαρίου του 2023 από το ΕΚΑΒ στην Πάτρα για έναν 60χρονο άνδρα, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς στην πιλοτή της πολυκατοικίας του, στην περιοχή της πλατείας Νόρµαν.

Ο άνδρας σύμφωνα με την εφημερίδα “Γνώμη”, αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία. Τον είδε ένας ντελιβεράς που περνούσε από το σηµείο, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και ανέλαβε χρέη διασώστη ακολουθώντας οδηγίες από το κέντρο για να µην χαθεί πολύτιµος χρόνος για τη ζωή του.

Καταλυτική στη συνέχεια αποδείχθηκε η επέµβαση γιατρού και των διασωστών της Κινητής Μονάδας του ΕΚΑΒ Πάτρας αλλά και του δικυκλιστή διασώστη που έσπευσαν στο σηµείο για να παράσχουν πρώτες βοήθειες στον 60χρονο, ο οποίος επανήλθε και µεταφέρθηκε στο ΓΝΚ «Ο Άγιος Ανδρέας» για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις