Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πάτρα: Ο Αμβρόσιος και ο Χίτλερ! Αυτό είναι το άρμα που «κόπηκε» από το Καρναβάλι

Πάτρα: Ο Αμβρόσιος και ο Χίτλερ! Αυτό είναι το άρμα που «κόπηκε» από το Καρναβάλι

Τι απαντά ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού στις καταγγελίες για λογοκρισία και καρναβαλικό μεσαίωνα.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος μαζί με τον Χίτλερ ήταν στοιχείο σε άρμα για το φετινό Πατρινό Καρναβάλι, ωστόσο, αν και οι δημιουργοί στο καρναβαλικό εργαστήριο το είχαν σχεδόν ολοκληρώσει, τελικά αποσύρθηκε τελευταία στιγμή.

«Λογοκρισία»

Το θέμα αναδείχθηκε μετά από την επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Πατρέων Γιώργου Ρώρου, σήμερα το πρωί στο Καρναβαλικό Συνεργείο. Ο κ. Ρώρος συνοδευόταν από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι είδαν το «κομμένο» άρμα και ζήτησαν εξηγήσεις.

H πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Α.Π, Βικτωρία Αγγελοπούλου, έκανε λόγο για καρναβαλικό μεσαίωνα και λογοκρισία.

«Καρναβαλικός Μεσαίωνας; Απαγορεύτηκε από τη Δημοτική Αρχή η παρέλαση αυτού του άρματος. Λογοκρισία στο καρναβάλι είχαμε μόνο στις 2 χούντες.. Μήπως βρισκόμαστε στη 3η;;; Μήπως κάποιοι φοβούνται τις αντιδράσεις λόγω εκλογών;» έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τις φωτογραφίες.

Καρναβαλικός Μεσαίωνας ; Απαγορεύτηκε από τη Δημοτική Αρχή η παρέλαση αυτού του άρματος. ΛΟΓΟΚΡΙΣΊΑ στο καρναβάλι…

Gepostet von Βικτωρία Αγγελοπούλου am Mittwoch, 6. März 2019

«Κάθε χρόνο γίνεται»

Το συγκεκριμένο στοιχείο θα ήταν προπομπός ή στο άρμα της βασίλισσας ή στο άρμα του βασιλιά Καρνάβαλου. Ο ίδιος ο Πέτρος Βρυώνης επιβεβαίωσε στο thebest.gr ότι οι αρμόδιοι του Δήμου προτίμησαν να μην συμπεριληφθεί αυτό το στοιχείο σε άρμα. Σύμφωνα με το thebest δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το καρναβαλικό συνεργείο κάθε χρόνο υπάρχουν στοιχεία στα άρματα που αποσύρονται για πολιτικούς λόγους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκος Χρυσοβιτσάνος, δήλωσε στο thebest.gr ότι το εν λόγω στοιχείο δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό των αρμάτων και στις μακέτες που εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο και γι αυτό “κόπηκε”, επισημαίνοντας ότι δεν τίθεται θέμα λογοκρισίας και ότι πάντα υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και συζήτησης με τους κατασκευαστές των αρμάτων. «Στόχος μας είναι να έχουμε ένα πατρινό καρναβάλι το οποίο θα χαρούμε όλοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: thebest

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις