Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάτρα: Ο τυπικός υπάλληλος βρήκε τον τρόπο να αυξήσει τις τραπεζικές του καταθέσεις – Έτσι έβαζε χέρι στο ταμείο!

Πάτρα: Ο τυπικός υπάλληλος βρήκε τον τρόπο να αυξήσει τις τραπεζικές του καταθέσεις – Έτσι έβαζε χέρι στο ταμείο!

Κέρδισε την εμπιστοσύνη και φρόντιζε να μην δίνει ποτέ δικαιώματα. Ξαφνικά άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα στην ΔΕΥΑΠ…

Κατάπληξη προκάλεσε στους κόλπους της διοίκησης και των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ η αποκάλυψη ότι συνάδελφός τους υπεξαίρεσε περισσότερα από 21.000 ευρώ.

Το γεγονός ότι υπήρξε «κενό» στο λογισμικό του συστήματος και το εκμεταλλεύτηκε ο εργαζόμενος υποχρεώνει τη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης να λάβει μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί.

Ο εμπλεκόμενος υπάλληλος παρουσιάστηκε με τη θέλησή του στην προϊσταμένη αρχή. Στις 3 Απριλίου ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας και την επόμενη μέρα ο εργαζόμενος κλήθηκε σε απολογία στο πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας που προβλέπεται.

Το σοκ προκλήθηκε στην ΔΕΥΑΠ αφενός επειδή πρόκειται για εργαζόμενο που υπηρετεί επί πολλά χρόνια στο ευαίσθητο πόστο του γκισέ της δημοτικής επιχείρησης και αφετέρου γιατί δεν έδειχνε στους συναδέλφους του άτομο με τέτοια ροπή. Απολάμβανε της εμπιστοσύνης των προϊσταμένων του και δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στους υπόλοιπους συναδέλφους του.

Εκμεταλλευόμενος τη θέση του, εισέπραττε χρήματα από τους καταναλωτές που πλήρωναν τους λογαριασμούς τους, χωρίς να τα πιστώνει, στο διάστημα από 7/3/2019 έως 29/03/2019.

Συνολικά το ποσό είναι 21.700 ευρώ. Οι συνδρομητές της ΔΕΥΑΠ καλυφθηκαν απο την επιχειρηση, ενώ ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Παράλληλα έγινε και μήνυση εναντίον του.

Πηγή: dete.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις