Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πάτρα: Οι «7» της εγκληματικής οργάνωσης κρατούν «σκληρή» στάση με την αστυνομία – «Πήρα το ρίσκο και έχασα»

Πάτρα: Οι «7» της εγκληματικής οργάνωσης κρατούν «σκληρή» στάση με την αστυνομία – «Πήρα το ρίσκο και έχασα»

Εγχειρίδιο οδηγιών για ληστείες και κλοπές οχημάτων βρέθηκαν στα σπίτια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Πάτρα. Οι «7», που έχουν συλληφθεί, δεν δέχονται ωστόσο να συνεργαστούν με την αστυνομία και αρκούνται σε δηλώσεις όπως… «πήρα το ρίσκο και έχασα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», κανείς από τους «7» της Πάτρας δεν συνεργάζεται με τους αστυνομικούς. Ενδεικτική είναι η στάση που επέδειξε νεαρός λίγο μετά τη σύλληψή του. Όταν ρωτήθηκε από ανώτατο αξιωματικό: «Έχεις καταλάβει τώρα ποια είναι η θέση σου;», απάντησε «Έχω καταλάβει, πήρα το ρίσκο μου και έχασα».

Υπενθυμίζεται πως στην ομάδα όσων ήταν το βράδυ της Πέμπτης έξω από τα Δικαστήρια, σε συμπαράσταση των δραστών, φέρεται πως ήταν και ο «Στέλιος της 17Ν», πατέρας ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων της «συμμορίας».

Προς το παρόν έχουν εξιχνιαστεί επτά ληστείες, τρεις σε τραπεζικά καταστήματα στην Έλληνος Στρατιώτου και στην Ακρωτήριου, όπου οι δράστες ξέχασαν χρησιμοποιημένο μπουκαλάκι νερού, τρεις σε υποκαταστήματα ΕΛΤΑ στα Βραχνέικα και στην Έλληνος Στρατιώτου και μια σε σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην Αγυιά με λεία 19.090€, καθώς και 10 κλοπές δίκυκλων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 10.000€.

Δείτε τα ευρήματα της αστυνομίας: 

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας στην Πάτρα, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά τα συγχαρητήρια του για την σκληρή δουλειά της Αστυνομίας και σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβάσεις πέραν του κοινού εγκλήματος, αλλά η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και οτιδήποτε άλλο υπάρξει θα έλθει στην επιφάνεια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις