Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πάτρα: Οι “επιστήμονες” του μαύρου χρήματος – Ρίσκα, παρανομίες και επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες καταναλωτών!

Πάτρα: Οι “επιστήμονες” του μαύρου χρήματος – Ρίσκα, παρανομίες και επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες καταναλωτών!

Οι κατά τα άλλα επιχειρηματίες από την Πάτρα, είχαν βρει τον τρόπο να εκτοξεύουν τα κέρδη τους. Οι έρευνες για τη δράση τους συνεχίζονται, με τις αποκαλύψεις να προκαλούν αίσθηση…

Οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα στην Πάτρα, γίνονται από την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων. Κλιμάκιο κατάφερε να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης και να ρίξει φως στα ένοχα μυστικά των δραστών. Πρόκειται για επιχειρηματίες που είχαν βρει τη συνταγή του μαύρου χρήματος με διάφορα τεχνάσματα. Όπως διαπιστώθηκε άνοιξαν δύο επιχειρήσεις εμπορίας κρεάτων με ίδια ημερομηνία έναρξης και επί μία 2ετία έκλεβαν το δημόσιο και έπαιζαν επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες καταναλωτών.

Όπως διαπιστώθηκε, από τις 20/2/2015 έως τις 22/6/2017 σύμφωνα με τον έλεγχο δεν είχαν δηλώσει πωλήσεις 1,71 εκατ ευρώ. Δεν είχαν αποδώσει ΦΠΑ 225.000€ και δεν έκαναν δηλώσεις στην εφορία. Επιπλέον έκαναν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ για να ξεγελούν το σύστημα και να συνεχίζουν τη δράση τους.

Οι ελεγκτές ανακάλυψαν επίσης ελληνοποιημένα κρέατα από τη Βουλγαρια αξίας 1 εκατ. ευρω. Η έρευνα διήρκησε αρκετό διάστημα. Τον περασμένο Μάιο οι δράστες έκαναν νέα επιχείρηση με μορφή Α.Ε. η οποία επίσης ερευναται.

Από τις φορολογικές αρχές κινούνται ήδη οι διαδικασίες απενεργοποίησης του ενδοκοινοτικού ΑΦΜ για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις