“Δεν έχω πλέον το δικαίωμα να σας εκπροσωπώ. Δεν μπορώ να σας αναλάβω, λόγω της ιδιότητάς μου ως Ευρωβουλευτής”. Έτσι απάντησε ο νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος στον πρόεδρο του Σωματείου Σχολικών Φυλάκων Αχαΐας, Ηλία Τσούνα, όταν του ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία τους και να τους εκπροσωπήσει στο δικαστήριο σχετικά με το θέμα της επαναπρόσληψής τους. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο κ. Τσούνας μιλώντας σήμερα το πρωί στον Αντέννα Πάτρας 103,5.
Εν μέσω θύελλας που έχει ξεσπάσει σχετικά με τις πληροφορίες για «σκάνδαλο» που αφορούσε δικηγορική προμήθεια 12% του κ. Κατρούγκαλου, προκειμένου να επαναπροσλάβει στο Δημόσιο απολυμένους υπαλλήλους, ο πρόεδρος του σωματείου, δικαιώνει τα όσα μέχρι σήμερα υποστηρίζει ο νυν υπουργός.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσούνας ανέφερε ότι ο κ. Κατρούγκαλος ήταν ο νομικός τους εκπρόσωπος την περίοδο της διαθεσιμότητάς τους. Στις 4 Δεκεμβρίου του 2013, οι σχολικοί φύλακες κέρδισαν τα ασφαλιτικά μέτρα που είχε καταθέσει ο δικηγόρος τους, ο νυν υπουργός. Τον Νοέμβριο του 2014 είχε οριστεί το πρώτο τακτικό δικαστήριο για την επαναπρόσληψη των απολυμέων σχολικών φυλάκων.
“Τον πήραμε τηλέφωνο για να προγραμματίσουμε τις κινήσεις μας. Όμως μας είπε ότι δεν μπορεί να μας αναλάβει πλέον καθώς εξελέξη Ευρωβουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2014 και ο νόμος δεν του το επέπτρεπε”. Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσούνας είπε: “Δεν μας ζήτησε καμία προμήθεια και η αμοιβή ήταν η κανονική αμοιβή του δικηγόρου. Δεν είχε τεθεί κανένα θέμα προμήθειας 12%”.
Πηγή: tempo24.gr