Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Παρέμβαση Πλεύρη στην υπόθεση γιατρού που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο παιδί

Πάτρα: Παρέμβαση Πλεύρη στην υπόθεση γιατρού που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο παιδί

Εξελίξεις στην Πάτρα για τον κατηγορούμενο γιατρό. Πώς το νοσοκομείο αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία μαζί του, μετά τη δεύτερη σχετική συνεδρίαση που έκανε. Η εντολή του Θάνου Πλεύρη…

Αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού γιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου και δεν διεκόπη η σύμβαση του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο.

Από την ενημέρωση προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το ΔΣ του νοσοκομείου απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο γιατρό. Παράλληλα ο υπουργός Υγείας, ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτό που οδήγησε στις κατηγορίες εναντίον του γιατρού είναι οπτικό υλικό στο οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός εμφανίζεται να κάνει άσεμνες πράξεις στο ανήλικο.

Η υπόθεση, η οποία έχει σοκάρει τον ιατρικό κόσμο της περιοχής, έρχεται από το παρελθόν, ωστόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό ενήμεροι είναι τόσο η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις