Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: Πειθαρχικός έλεγχος, πρόστιμο και μετάθεση για τον αστυνομικό που έκοβε πρόστιμα και δεν φορούσε μάσκα

Πάτρα: Πειθαρχικός έλεγχος, πρόστιμο και μετάθεση για τον αστυνομικό που έκοβε πρόστιμα και δεν φορούσε μάσκα
Φωτογραφία pelop.gr

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατά του αστυνομικού στην Πάτρα που εκτελούσε την υπηρεσία του και έκοβε πρόστιμα χωρίς να φοράει μάσκα, καθώς του επιβλήθηκε πρόστιμο, πειθαρχικός έλεγχος αλλά και μετάθεση σε άλλη υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «το περιστατικό με αστυνομικό που επέβαλε πρόστιμα σε πολίτες για μάσκα χωρίς ο ίδιος να τη φοράει στην Πάτρα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου. 

Στον αστυνομικό επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ και διατάχθηκε η διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου. Επιπλέον αποφασίστηκε η μετακίνησή του σ’ άλλη υπηρεσία».

Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω αστυνομικός εκτελούσε την υπηρεσία του στην Πάτρα σήμερα Πέμπτη (30.12.2021) το πρωί, χωρίς να φοράει μάσκα ενώ οι συνάδελφοί του ήταν σε κοντινό δρόμο και έκαναν ελέγχους σε καταστήματα εστίασης για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Σύμφωνα με το pelop.gr, πολλοί ήταν οι περαστικοί που ενοχλήθηκαν και αντέδρασαν κατά του αστυνομικού, περιγράφοντας τη συμπεριφορά του ως προκλητική. Μάλιστα, στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Γεροκωστοπούλου, τη στιγμή που έκοβε κλήση για παράνομη στάθμευση, συνομιλούσε με δυο πολίτες που βρίσκονταν σε καφετέρια και, επίσης, δεν φορούσαν μάσκα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις