Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Πέταξε στα σκουπίδια 10.000 ευρώ – Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν κατάλαβε την αλήθεια!

Πάτρα: Πέταξε στα σκουπίδια 10.000 ευρώ – Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν κατάλαβε την αλήθεια!

Οι απατεώνες με τα δήθεν τροχαία επανεμφανίστηκαν στην Πάτρα και μάλιστα τώρα ζητούν από τα θύματά τους να αφήνουν είτε χρήματα είτε κοσμήματα, σε κάδους της πόλης. Και δυστυχώς κάποιοι το κάνουν…

Οι επιτήδειοι τηλεφωνούν, τους πείθουν ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο και παριστάνοντας τους αστυνομικούς και όχι μόνο, τους λένε ότι μπορούν να τους γλιτώσουν από τις συνέπειες του νόμου. Με το αζημίωτο φυσικά.

Η νέα τάση θέλει τους δράστες να ζητούν από τα θύματά τους να τοποθετήσουν χρήματα ή κοσμήματα σε κάδο σκουπιδιών. Προ ημερών μία ηλικιωμένη στην Πάτρα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που νόμιζε ότι είχε με αστυνομικό, άφησε 10.000 σε κάδο απορριμμάτων προκειμένου να βοηθήσει την κόρη της η οποία- όπως της είχε πει η γυναίκα που προσποιήθηκε την αστυνομικό -είχε σκοτώσει σε τροχαίο ένα μικρό παιδί.

Προέκυψε όμως κι άλλο περιστατικό. Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών για απάτη. Σύμφωνα με την αστυνομία, πριν πέντε ημέρες στην Πάτρα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με Έλληνα, στον οποίο προσποιήθηκε τον αστυνομικό και με το πρόσχημα ότι ο γιός του έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο, του απέσπασε κοσμήματα, με την πρόφαση ότι θα αποφύγει τις συνέπειες του νόμου.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο παθών που πείσθηκε από τους ισχυρισμούς του δράστη τοποθέτησε τα κοσμήματα σε κάδο απορριμμάτων έξω από την οικία του και στη συνέχεια ο άγνωστος δράστης τα αφαίρεσε.

Τα περιστατικά έχουν προβληματίσει της Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και οι υποθέσεις έχουν τεθεί σε προτεραιότητα από την ηγεσία της, ώστε να συλληφθούν οι δράστες ενώ η αστυνομία αναμένεται να υπενθυμίσει ξανά τους τρόπους προστασίας από τους επιτήδειους, Στο παρελθόν για το θέμα έχουν γίνει πολλές ενημερώσεις και σχετικές εκδηλώσεις για την αποτροπή των φαινομένων εξαπάτησης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις