Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Πάτρα: Πέθανε ο επιχειρηματίας Κώστας Αντωνακόπουλος, ιδρυτής της Πατραϊκής ζυθοποιίας

Πάτρα: Πέθανε ο επιχειρηματίας Κώστας Αντωνακόπουλος, ιδρυτής της Πατραϊκής ζυθοποιίας

Ο επιχειρηματίας Κώστας Αντωνακόπουλος πέθανε στα 66 χρόνια της ζωής του, στην Πάτρα. Μαζί με τον αδερφό του είχαν ιδρύσει την πατραϊκή ζυθοποιία. Ένα στοίχημα που πέτυχε απόλυτα…

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Κώστας Αντωνακόπουλος, ιδρυτής της Πατραϊκής ζυθοποιίας, της πρώτης μικρόζυθοποιίας στην Πάτρα, παράγωγος της μπύρας ORA. Ο Κώστας Αντωνακόπουλος σπούδασε στο Technische Universitaet Berlin (Τμήμα Πληροφορικής & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών) και Πολιτικές επιστήμες και Πολιτική Οικονομία επίσης στο Βερολίνο. Έκανε μεταπτυχιακό ως Οικονομολόγος Μηχανικός από Technische Fachohschule Berlin.

Απέκτησε δύο κόρες, την Ευανθία και την Αλεξάνδρα οι οποίες θα συνεχίσουν το έργο του στο χώρο της Ζυθοποιΐας μαζί με την σύζυγό του, Κατερίνα. Η κηδεία θα γίνει αύριο 27 Μαΐου, στις 16:30 στον ιερό ναό του Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης στα Κριθαράκια του Δήμου Ερύμανθου.

Είχε καταφέρει να δώσει σάρκα και οστά σε μια σειρά από επαγγελματικά όνειρα. Πήρε ρίσκα και έγινε ένας απόλυτα επιτυχημένος επιχειρηματίας. Σημείο αναφοράς στην Πάτρα και ολόκληρη την Αχαΐα. 

Το χρονικό της επαγγελματικής επιτυχίας

Το 1978 ο Κώστας Αντωνακόπουλος καλλιεργεί μαζί με την οικογένεια του, στα Κριθαράκια της Αχαΐας, κριθάρι το οποίο έχει παραγγείλει μια μεγάλη βιομηχανία μπύρας. Η συγκομιδή γίνεται, αλλά η εταιρεία κρίνει ακατάλληλο το προϊόν και δεν το παίρνει. Αυτή η ακύρωση της παραγγελίας οδηγεί «μια ώρα αρχύτερα» τον νεαρό Κώστα, που μόλις έχει τελειώσει το οκτατάξιο – τότε – Γυμνάσιο, στην απόφαση να ακολουθήσει τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιώργο, ο οποίος ήδη έχει μεταναστεύσει στην Γερμανία.

«Εκεί γνωρίσαμε την μπύρα, δουλεύοντας σε ζυθεστιατόρια και αγαπήσαμε όχι μόνο το προϊόν, αλλά και τη διαδικασία, τη ζυθοποίηση. Σιγά – σιγά αυτό μας έγινε μεράκι. Από τότε λοιπόν συμφωνήσαμε με τον αδελφό μου, πως αν κάποια στιγμή κάνουμε κάτι στην Ελλάδα, τότε αυτό θα ήταν ένα ζυθοποιείο στο χωριό μας, στα Κριθαράκια. Τελικά το κάναμε πιο κοντά στην Πάτρα. Έτσι στα τέλη του 2012, σε ένα οικογενειακό τραπέζι αποφασίσαμε ότι είχε έρθει η ώρα να κάνουμε πράξη την παλιά μας συμφωνία», είχε πει χαρακτηριστικά στο thebest.gr, κάποια χρόνια πριν ο Κώστας Αντωνακόπουλος.

Κοντά ενάμιση χρόνο χρειάστηκε για να γίνει το όραμα τους πράξη και τελικά η ζυθοποιία των αδερφών, η «Πατραϊκή Ζυθοποιία» ξεκίνησε να λειτουργεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στα Βραχνέικα της Πάτρας, με ημερήσια δυναμικότητα παραγωγής τα 20 εκατόλιτρα.

Η πρώτη τους ετικέτα ονομάζεται «Διώνη», κόρη του Ουρανού και της Γης σύμφωνα με τη μυθολογία και κυκλοφορεί στην Πάτρα. Πρόκειται για μια μπύρα με υπέροχο σώμα, με πλούσια και γεμάτη γεύση και με εξαιρετικά αρώματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις