Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάτρα: Πολίστρια βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε ηλικιωμένους που κινδύνευαν να πνιγούν

Πάτρα: Πολίστρια βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε ηλικιωμένους που κινδύνευαν να πνιγούν
ΑΠΕ ΜΠΕ Αρχείο

Σε κίνδυνο βρέθηκαν νωρίτερα την Παρασκευή (07.05.2021) στην Πάτρα τρεις λουόμενοι. Για καλή τους τύχη, στην ίδια παραλία της περιοχής του Δημορρηγοπούλου του Ρίου βρισκόταν η πολίστρια της ΝΕΠ, Ντένια Κουρέτα που ετοιμαζόταν να κάνει μπάνιο.

Μάλιστα οι δύο από τους λουόμενους κινδύνευσαν όταν πήγαν να βοηθήσουν έναν τρίτο ηλικιωμένο που παρασυρόταν από ρεύματα και καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια, αναφέρει το Tempo24.news.gr.

Η πατρινή αθλήτρια του πόλο, Ντένια Κουρέτα, η οποία αντελήφθη τι συνέβαινε, έπεσε στη θάλασσα για να τους σώσει.

Πάτρα: Η πολίστρια της ΝΕΠ περιγράφει τις κρίσιμες στιγμές

«Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος παρασύρθηκε στα βαθιά, από πολύ δυνατά ρεύματα. Κουράστηκε δεν μπορούσε να γυρίσει και κάλεσε σε βοήθεια. Έσπευσαν να τον συνδράμουν δύο γυναίκες που κι αυτές όμως παρασύρθηκαν…», λέει η Ντένια Κουρέτα στο sportin και συνεχίζει:

«Εκείνη την ώρα τους άκουσα και βούτηξα αμέσως. Γρήγορα βρέθηκα κοντά τους. Ζήτησα πρώτα από τον άνδρα και μετά από τις γυναίκες να πιαστούν από το πόδι μου σαν αλυσίδα. Ξεκίνησα να κολυμπώ πρόσθιο για να τους μεταφέρω προς τα έξω, αλλά τα δυνατά ρεύματα το έκαναν δύσκολο. Αναγκαστικά άλλαξα στιλ, σε ελεύθερο και τελικά τα κατάφερα!

Και οι τρεις βγήκαν στη στεριά χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ αμέσως μετά έφτασε και περιπολικό της ΕΛΑΣ. Ήταν όλοι τους καλά!», είπε η πολίστρια που έσωσε τρεις ανθρώπινες ζωές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις