Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πάτρα: Πράσινο φως για το έργο της εγκατάστασης τροφοδοσίας και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου!

Πάτρα: Πράσινο φως για το έργο της εγκατάστασης τροφοδοσίας και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου!

Θετική γνωμοδότησή του για το έργο της εγκατάστασης τροφοδοσίας και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ – LNG) στο νότιο λιμένα Πατρών, εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης POSEIDON MED II…

Η εγκατάσταση μικρής κλίμακας ΥΦΑ προτείνεται να χωροθετηθεί στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμένα, έκτασης περίπου ίση με 25.000 τμ, κοντά στην εκβολή του ποταμού Γλαύκου, εντός χερσαίας ζώνης του λιμένα. Η αποθηκευτική ικανότητα της εγκατάστασης θα είναι 3000 κ.μ.

Για την θετική γνωμοδότηση το ΥΠΕΝ έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων, τις θετικές συνέπειες στο περιβάλλον καθώς επίσης και τα οφέλη για την εθνική οικονομία, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια υγεία.

Το πρόγραμμα POSEIDON MED II, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υλοποιείται σε τρεις χώρες- Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο- και περιλαμβάνει έξι ευρωπαϊκά λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός και Βενετία), καθώς και τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα.

Aποσκοπεί στην ευρεία υιοθέτηση του ΥΦΑ ως ασφαλούς, περιβαλλοντικά φιλικού και βιώσιμου εναλλακτικού καυσίμου για τη ναυτιλία. Για την υλοποίηση του προγράμματος απαιτείται η κατασκευή έργων αποθήκευσης και μεταφόρτωσης του LNG στους λιμένες ενδιαφέροντος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις