Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάτρα: Προπηλάκισαν την Πρύτανη του Πανεπιστημίου – Η επίθεση στην Βενετσάνα Κυριαζοπούλου!

Πάτρα: Προπηλάκισαν την Πρύτανη του Πανεπιστημίου – Η επίθεση στην Βενετσάνα Κυριαζοπούλου!

Φοιτητές που σε αριθμό δεν ξεπερνούσαν τους 30 προπηλάκισαν το πρωί την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και Προέδρους Τμημάτων, λίγο πριν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, την πρώτη της νέας εκπαιδευτικής χρόνιάς όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου. Η Πρύτανης

του Πανεπιστημίου Πατρών επισημαίνει πως αφορμή για τη διαμαρτυρία των φοιτητών ήταν η διακοπή της  διάθεσης συγγραμμάτων στους φοιτητές και σπουδαστές από τον Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, καθώς το Υπουργείο Παιδείας καθυστερεί να τους πληρώσει. Επιπλέον τέθηκαν αιτήματα που αφορούν τη σίτιση  και τη δωρεάν μετακίνηση για όλους.

Μετά τη διαμαρτυρία η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών αποχώρησε, περιγράφει η κ. Κυριαζοπούλου. “Πρόκειται για κάποιους λίγους φοιτητές που εξυπηρετούν συνδικαλιστικά κομματικά συμφέροντα και παρεμποδίζουν τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής κοινότητας και δεν μας αφήνουν να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Θεωρώ ότι οι ίδιοι οι φοιτητές πρέπει να τους απομονώσουν”, δηλώνει η Πρύτανις. Τελικά η συνεδρίαση της Συγκλήτου δεν πραγματοποιήθηκε.

Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου

“Σήμερα 5/10/17, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Προέδρων όλων των Τμημάτων, πριν την καθιερωμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα που θα απασχολήσουν το Πανεπιστήμιο Πατρών τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, προσήλθαν φοιτητές, περίπου 150 άτομα, τα οποία εξέθεσαν τα προβλήματά τους και έγινε συζήτηση με την Πρύτανι και τους Προέδρους των Τμημάτων.

Μετά από την αναχώρηση των φοιτητών παρέμειναν περίπου 30 άτομα, τα οποία με προπηλακισμούς εναντίον της Πρυτάνεως και των Προέδρων, προσπαθούσαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και την Σύγκλητο, που ήταν ορισμένη για σήμερα, εμποδίζοντας βίαια την αποχώρησή τους από την αίθουσα” και συνεχίζει:

“Η Πρυτανεία εκφράζει τη βαθιά της λύπη για παρόμοια γεγονότα, που δε συνεισφέρουν σε εποικοδομητικό διάλογο, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου  Πατρών και τελικά δεν οδηγούν σε επίλυση των προβλημάτων ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας, εξαιτίας των συμπεριφορών ορισμένων ατόμων που δεν αρμόζουν στο Ακαδημαϊκό περιβάλλον”. Η Πρύτανις Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου.

Πηγή: thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις