Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Προβληματισμός μετά την επίθεση με μολότοφ και πέτρες σε σχολεία – Νέες έρευνες από την αστυνομία!

Πάτρα: Προβληματισμός μετά την επίθεση με μολότοφ και πέτρες σε σχολεία – Νέες έρευνες από την αστυνομία!

Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών είναι στραμμένες προς ολες τις κατευθύνσεις για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης που είχε στόχο το γραφείο του Γυμνασιάρχη στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου οι δράστες έσπασαν τα τζάμια και πέταξαν στο εσωτερικό 8 μολότοφ προκαλώντας μεγάλες φθορές…

Προβληματισμός όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινή γνώμη επικρατεί μετά την επίθεση το πρωί της Τρίτης με μολότοφ στο 5ο γυμνάσιο της Πάτρας και τις πέτρες που πέταξαν άγνωστοι τη Δευτέρα στο 18ο γυμνάσιο της Αρόης.

Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών είναι στραμμένες προς ολες τις κατευθύνσεις για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης που είχε στόχο το γραφείο του Γυμνασιάρχη στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου οι δράστες έσπασαν τα τζάμια και πέταξαν στο εσωτερικό 8 μολότοφ προκαλώντας μεγάλες φθορές.

Οι δράστες, εξαπέλυσαν επίθεση και σε αίθουσα που βρισκόταν στον 3ο όροφο του κτιρίου, όπου στεγάζεται λύκειο. Εκεί οι δράστες έσπασαν δύο τζαμαρίες με πέτρες. Προφανώς οι δράστες ήθελαν να βανδαλίσουν όλο το συγκρότημα.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σχολικό συγκρότημα, δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο. Στα τέλη Ιανουαρίου του 2018, λόγω φωτιάς που είχε εκδηλωθεί τη νύχτα σε αίθουσα, είχαν καεί θρανία και άλλος σχολικός εξοπλισμός.

Και παλαιότερα, όμως, το 2014, είχαν σημειωθεί δύο ακόμα εμπρησμοί, μετά από αντίστοιχες διαρρήξεις, προφανώς από τους δράστες, για να «σβήσουν» τα ίχνη τους.

Πηγή: thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις