Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Πάτρα: Σε άθλια χάλια το ΕΚΑΒ την ώρα που καλπάζει ο κορονοϊός – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Πάτρα: Σε άθλια χάλια το ΕΚΑΒ την ώρα που καλπάζει ο κορονοϊός – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Απίστευτες καταστάσεις καταγράφονται καθημερινά εν μέσω κορονοϊού στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος, μέσα από τις οποίες προκύπτει, πως ο πρώτος και ένας από τους σημαντικότερους κρίκους για την διαχείριση της πανδημίας, το τρίτο κύμα της οποίας σαρώνει την περιοχή, έχει αφεθεί στην τύχη του.

Την ώρα που πληρώματα και ασθενοφόρα στην Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν κρούσματα στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ στην περιοχή δεν διαθέτει ούτε ένα εφεδρικό ασθενοφόρο, ενώ πολλά από αυτά που χρησιμοποιούνται κυκλοφορούν με ελαστικά τα οποία ήδη έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, εν μέσω πανδημίας και χειμερινής περιόδου, δεν έχει γίνει καν παραγγελία ελαστικών, ενώ ο στόλος των ασθενοφόρων δεν επαρκεί. Παρά το αίτημα για ενίσχυση με ασθενοφόρα από άλλες περιοχές οι οποίες δεν δοκιμάζονται από την πανδημία όπως η Πάτρα τίποτα δεν έχει συμβεί.

Αποκορύφωμα του ελλειμματικού σχεδιασμού, που έχει ως αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ στην Πάτρα , την Αχαΐα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα να είναι κυριολεκτικά στον “αέρα”  και το γεγονός, ότι τα πληρώματα των ασθενοφόρων που μεταφέρουν πλέον δεκάδες περιστατικά covid- 19 στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, δεν έχουν που να κάνουν απόρριψη των ειδικών στολών προστασίας όταν παραδίδουν τα περιστατικά και αναγκάζονται να επιστρέφουν στη βάση τους προκειμένου να απολυμανθούν και να καθαριστεί το ασθενοφόρο!

Αποκαλυπτικό του χάους που επικρατεί στη διαχείριση των περιστατικών covid και της “σύνδεσης” του ΕΚΑΒ με τα νοσοκομεία, είναι το γεγονός, πως όταν τα ασθενοφόρα φτάνουν στα νοσοκομεία της Πάτρας μεταφέροντα ασθενείς με κορονοϊό, δεν υπάρχει κανένας να τους παραλάβει.

Αυτά ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, “Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο” στο MAX FM ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας Γ. Θεορδωρόπουλος, προσθέτοντας πως χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί  με την έλλειψη ανταλλακτικών είναι  ότι παίρνουν λάστιχά και άλλα εξαρτήματα από οχήματα που βρίσκονται στα συνεργεία και τα “φοράνε” σε όσα ακόμα επιχειρούν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις