Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάτρα: Σεφ ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα με τους δύο νεκρούς – Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας

Πάτρα: Σεφ ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα με τους δύο νεκρούς – Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας

Το βίντεο ντοκουμέντο αποκάλυψε τις πραγματικές συνθήκες που σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα. Δύο νέα παιδιά, βρήκαν ακαριαίο θάνατο στο σημείο. Ο Αλέξης Κούγιας κάνει τη δική του ανάλυση…

Το τροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα, στοίχισε τη ζωή σε δύο νέα παιδιά, ηλικίας 20 και 21 ετών. Λίγα 24ωρα μετά τις κηδείες, οι στενοί συγγενείς των θυμάτων ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού, που έκανε παράνομα αναστροφή στο σημείο. Η μηχανή των θυμάτων που είχε περάσει με πράσινο, «καρφώθηκε» στο όχημα και ο θάνατος των δύο φίλων ήταν ακαριαίος. Ο οδηγός που πλέον κατηγορείται, είναι σεφ. Τραυματίστηκε και εκείνος στο τροχαίο, αλλά με τη βοήθεια των γιατρών είναι πλέον καλύτερα. Το βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας, ήρθε να αποκαλύψει όλα όσα έγιναν, εκείνα τα κρίσιμα δευτερόλεπτα. Το σενάριο που ήθελε τη μηχανή των δύο παιδιών να περνάει με κόκκινο και να πέφτει στο ΙΧ, καταρρίφθηκε.

Συγγενικά πρόσωπα του σεφ, γράφοντας σχόλια στο διαδίκτυο, κάτω από αναρτήσεις για την τραγωδία, ισχυρίζονται πως ναι μεν έγινε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, όμως η ταχύτητα της μοιραίας μηχανής ήταν πολύ μεγάλη και πως ενδέχεται τα άτυχα παιδιά που σκοτώθηκαν να έκαναν σούζα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους Αθηνών Αλέξη Κούγια και Πατρών Γιάννη Μαράτο, «ακόμη και ακροβατικά να έκαναν με τη μηχανή θα ήταν απλά μία τροχονομική παράβαση. Το θανατηφόρο τροχαίο προκλήθηκε λόγω της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη, οπότε στην μελλοντική απόφαση των Δικαστών δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ταχύτητες, το αν έχει δίπλωμα ο οδηγός ή αν είναι ανασφάλιστο το όχημα».

Ο 30χρονος σεφ δεν έχει αναφέρει το παραμικρό δημόσια, θεωρείται βέβαιο ότι και εκείνος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Δύο ημέρες πριν το τροχαίο στην Πάτρα, στην σελίδα του στο Facebook ανέβηκε μία συνταγή φαγητού με φωτογραφία. Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε αρνητικά από τους συγγενείς και φίλων των δύο παιδιών. «Δεν είναι δυνατόν να έχουν σκοτωθεί δύο παιδιά με δική του ευθύνη και εκείνος να ανεβάζει συνταγές μαγειρικής λες και δεν τρέχει τίποτα» είπε στο flamis.gr, φίλος του 20χρονου Γιάννη.

Οι οικογένειες είναι βέβαιο ότι αργότερα θα υποβάλλουν και αγωγές κατά του 30χρονου. Σε χρόνο που θα αποφασίσουν μαζί με τους δικηγόρους τους. Να θυμίσουμε πως ο 30χρονος θα δικαστεί με τον παλιό νόμο και όχι με το νόμο Φλωρίδη ο οποίος έχει ισχύ από την 1η Μαϊου.

Με το νέο νόμο αντιμετώπιζε ποινή κάθειρξης από 10 έτη για κάθε θάνατο, ενώ με τον παλιό νόμο βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 5 χρόνια για κάθε θάνατο. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Μάλιστα δεν συνελήφθη την νύχτα της Πέμπτης ή το επόμενο πρωί γιατί νοσηλεύτηκε λόγω του τραυματισμού του σε νοσοκομείο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης όταν οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν θανάσιμα, μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση με αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πατρών, η μηχανή μεγάλου κυβισμού με οδηγό τον 20χρονο Γιάννη και συνεπιβάτη τον 19χρονο φίλο του Γιώργο, με κατεύθυνση την Πάτρα, συγκρούστηκε με ΙΧ που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα και όπως έδειξε το βίντεο ντοκουμέντο, επιχειρούσε να κάνει παράνομα αναστροφή.

Τραυματισμένος -ελαφρά- μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο οδηγός του ΙΧ, ο οποίος μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις