Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πάτρα: Το τηλεφώνημα που δεν θα ξεχάσει εύκολα – Οι 10 λέξεις που της στοίχισαν 2.000 ευρώ!

Πάτρα: Το τηλεφώνημα που δεν θα ξεχάσει εύκολα – Οι 10 λέξεις που της στοίχισαν 2.000 ευρώ!

Νέα υπόθεση απάτης έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικές αρχές της Πάτρας, καθώς πριν λίγες μέρες μια γυναίκα έπεσε θύμα επιτήδειων μέσω τηλεφώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες τηλεφώνησαν στη γυναίκα και με το πρόσχημα πως είναι γιατροί, κατάφεραν να την  πείσουν ότι η αδερφή της είχε τραυματιστεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Υποστήριξαν, μάλιστα, πως για να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης από το ιατρικό προσωπικό, θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 2.000 ευρώ. “Η αδερφή σου είναι στο νοσοκομείο και πρέπει να χειρουργηθεί”, ανέφερε ο άγνωστος στην άτυχη γυναίκα.

Το θύμα της απάτης δέχθηκε την πρόταση των απατεώνων, και συμφώνησε να παραδώσει τα χρήματα σε κάποια συνεργάτη των δραστών, όπως και έκανε. Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών έχει σχηματίσει δικογραφία για απάτη, και διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ειδικές συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης πολιτών

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν ανυποψίαστους πολίτες και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία σημειώνει:

Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στα υποψήφια θύματα και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, ζητούν από τα υποψήφια θύματα να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο, όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς.

Τα θύματα χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση.

Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου.

Η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι πρέπει να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις