Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πάτρα: Στο εδώλιο για τη φονική παράσυρση του Δημήτρη Γραμματίκα – To ξέσπασμα της γυναίκας του

Πάτρα: Στο εδώλιο για τη φονική παράσυρση του Δημήτρη Γραμματίκα – To ξέσπασμα της γυναίκας του

Η τραγωδία στην Πάτρα με την θανατηφόρα παράσυρση του πατέρα ενός ανήλικου κοριτσιού, αναβιώνει στα δικαστήρια. Η δίκη για το τροχαίο δυστύχημα ξυπνάει μνήμες εφιαλτικές…

Ο Δημήτρης Γραμματίκας που εκείνη τη νύχτα οδηγούσε ποδήλατο στην Πάτρα, σκοτώθηκε μετά την παράσυρσή του, από αυτοκίνητο. Άφησε πίσω συγγενείς, φίλους, την σύζυγο και ένα ανήλικο παιδί ορφανό. Για τους δικούς του ανθρώπους η απόφαση των δικαστών δεν πρόκειται να δώσει τέλος στο Γολγοθά που ανεβαίνουν. Όπως λένε ό,τι και αν συμβεί στη δίκη, ο δικός τους πόνος θα παραμείνει αναλλοίωτος.

Στα Δικαστήρια στην Πάτρα, 15 μήνες μετά τη θανατηφόρα παράσυρσή, στην Ακτή Δυμαίων, με θύμα τον 57χρονο Δημήτρη Γραμματίκα, συνταξιούχο τραπεζικό και πατέρα ενός ανήλικου κοριτσιού, αναμένεται να εκδικαστεί, σήμερα, η υπόθεση. Στο εδώλιο, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, θα καθίσει 24χρονος οδηγός αυτοκινήτου, που τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο ποδηλάτη.

Ο Δημήτρης Γραμματίκας ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία, τόσο από την επαγγελματική του ιδιότητα, ως τραπεζικός υπάλληλος στην Πάτρα, όσο και από την πολιτική του διαδρομή, καθώς σε νεαρή ηλικία είχε διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε βραδινές ώρες της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, όταν ο Δημήτρης Γραμματίκας, κινούμενος με το ποδήλατό του στη δεξιά πλευρά του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση την Πάτρα, παρασύρθηκε από το διερχόμενοαυτοκίνητο. Ο άνδρας, σύμφωνα με μαρτυρίες, εκσφενδονίστηκε και σφηνώθηκε κάτω από σταθμευμένο όχημα, στο οποίο εν συνεχεία προσέκρουσε το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 24χρονος.

Ο οδηγός ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς της Τροχαίας Πατρών, ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και εξετράπη της πορείας του, παρασύροντας τον προπορευόμενο ποδηλάτη, στην προσπάθειά του να αποφύγει γυναίκα, που εκείνη την ώρα διέσχιζε την οδό. Για τον απεγκλωβισμό του στήθηκε επιχείρηση από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Παρόντες στη σημερινή δίκη, με ό,τι ψυχικά και σωματικά αποθέματα τους έχουν απομείνει, θα είναι η σύζυγός και ο αδερφός του θύματος. Μιλούν αποκλειστικά στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» για τη στιγμή που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον άνθρωπο που στέρησε τη ζωή του αγαπημένου τους, αλλά και για την «ανοιχτή πληγή», που καμία καταδίκη, όπως λένε, δεν είναι αρκετή για να «κλείσει», αφού ο Δημήτρης πια δεν είναι κοντά τους.

«Δεν υπάρχουν νόμοι σε αυτό το κράτος. Πλημμέλημα το ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του έτσι για πλάκα επειδή ξεκίνησε αυτός να κάνει μια περίεργη πορεία; Δεν έχουμε και δεν θέλουμε καμία ενόχληση. Τι να μου πει κι εγώ πώς να συμπεριφερθώ; Αυτός καλώς ή κακώς περπατάει, αισθάνεται, νιώθει, ζει και εμένα ο άνδρας μου είναι εκεί που είναι… Φυσικά θα είναι μια ηθική δικαίωση, ο άνθρωπός μου όμως δεν θα έρθει πίσω. Μπορώ ν’ αλλάξω εγώ για λίγο τη θέση του, να δει λίγο το παιδί μας;» λέει η γυναίκα του θύματος.

Λένε πως ο χρόνος είναι «γιατρός», στην περίπτωση όμως της συζύγου και της μονάκριβης κόρης του Δημήτρη Γραμματίκα, η κάθε ημέρα είναι ένας «Γολγοθάς». Η 8χρονη, καθημερινά, μαζί με τη μητέρα της επισκέπτονται το μνήμα του, στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας. Είναι εκείνη που διαλέγει τα λουλούδια που θα του πάνε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις