Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάτρα: Στο νοσοκομείο φρουρούμενη η μητέρα που άφησε το βρέφος της να πεθάνει

Πάτρα: Στο νοσοκομείο φρουρούμενη η μητέρα που άφησε το βρέφος της να πεθάνει

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη η 27χρονη μητέρα από την Πάτρα, για την εγκατάλειψη του νεογέννητου βρέφους της στην πλαζ της αχαϊκής πρωτεύουσα, το οποίο το μεσημέρι της Τετάρτης (12.02.2020) βρέθηκε νεκρό.

Μετά την έξοδό της από τον εισαγγελέα, η 27χρονη παραμένει φρουρούμενη στο νοσοκομείο και τη Δευτέρα (17.02.2020) θα εμφανιστεί στον Ανακριτή Πατρών προκειμένου να απολογηθεί.

Της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία για την οποία έλαβε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία της.

 

Όπως είπε ο δικηγόρος της Γιάννης Αποστολόπουλος, ζητήθηκε να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη γιατί σε αυτό το στάδιο “ο ισχυρισμός μας είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά για το ειδικό αδίκημα της παιδοκτονίας”.

Επίσης ανέφερε ότι “η μητέρα υποστήριξε, προανακριτικά στην απολογία της πως το άφησε δίπλα στη θάλασσα για να το βρει κάποιος, ώστε να μη διατρέξει κίνδυνο η ζωή του”. Πρόσθεσε ότι “πονάει σωματικά και μεταφέρεται στο νοσοκομείο και πως είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση”.

Click4more: Πάτρα – “Επιλόχεια κατάθλιψη” έσπρωξε τη μητέρα να σκοτώσει το νεογέννητο

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο κ. Αποστολόπουλος, η γυναίκα, που εξακολουθεί να βρίσκεται στα χαμένα, θα εξεταστεί από ειδικό πραγματογνώμονα, ο οποίος θα αναλάβει να συμπληρώσει το παζλ της ψυχοσύνθεσής της από την στιγμή που πληροφορήθηκε την εγκυμοσύνη της μέχρι και την απόφασή της να εγκαταλείψει το βρέφος αβοήθητο στην παραλία.

Click4more: Πάτρα – “Δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν σε απόγνωση”

“Θα ζητηθεί να εξεταστεί από ειδικό μέσα στο επόμενο διάστημα. Το ό,τι έχει πέσει θύμα της επιλόχειας κατάθλιψης είναι δεδομένο, απλά θα πρέπει να αποδειχτεί αυτό και ψυχιατρικά. Είναι ποτέ δυνατόν να έχει κάποιος πνευματική διαύγεια και συνείδηση των πραττομένων στην περίπτωση αυτή (;). Είναι εξ ορισμού αδύνατον ή να το έχει προμελετήσει δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση”.

Αυτό αναφέρει ο δικηγόρος της 27χρονης, ο οποίος περιμένει να ολοκληρωθεί η δικογραφία, προκειμένου να ελέγξει το αν υπάρχουν παραλείψεις ή ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν στο δημόσιο νοσοκομείο, μέσα από το οποίο εξήλθε με το μωρό αγκαλιά, χωρίς να αντιληφθεί κανένας το παραμικρό.

Το σίγουρο είναι, σύμφωνα με τον δικηγόρο Ιωάννη Αποστολόπουλο, πως την στιγμή εκείνη μωρό και μητέρα βρίσκονταν μαζί στο δωμάτιο.

Πνιγμός η αιτία θανάτου του βρέφους

Το τραγικό άτυχο νεογέννητο κοριτσάκι, που αφέθηκε από την ίδια τη μητέρα του στην τύχη του, δυστυχώς βρέθηκε νεκρό και τυλιγμένο μέσα σε μια κουβέρτα το μεσημέρι της Τετάρτης (12.02.2020) στην παραλία Αγυιάς της Πάτρας.

Όπως εξήγησε στο newsit.gr  η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που διενήργησε τη διδικασία νεκροψίας – νεκροτομής: “Η νεκροτομή στη σορό του βρέφους έδειξε πως τα αίτια θανάτου του αποδίδονται καθαρά σε πνιγμό”.

Σχετικά με τα αλλοιωμένα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο του βρέφους, όπως αρχικά είχε ακουστεί, η ιατροδικαστής ήταν ξεκάθαρη: “Το βρέφος δεν έφερε κανένα σημάδι στο σώμα του”.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης , πληροφορίες: best.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις