Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάτρα: Συγκέντρωση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια

Πάτρα: Συγκέντρωση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια
Φωτό thebest

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, με κύριο αίτημα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την εφαρμογή των μέτρων της Πολιτείας, για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων. Μάλιστα, οι διοργανωτές έφεραν στην πλατεία σχολικά θρανία στα οποία κάθισαν μαθητές που φορούν μάσκες.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει η δημοτική Αρχή της Πάτρας με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, οι δύο βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και άλλοι τοπικοί φορείς και γονείς.

Όλοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων, με αίτημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με κατάλληλες τάξεις όπου δεν θα συνωστίζονται τα παιδιά και με πλήρες προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ζήτησε λιγότερους μαθητές στις τάξεις και περισσότερους δασκάλους και καθηγητές, ενώ τόνισε ότι ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών δεν αρκεί. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι όλο το καλοκαίρι τα δημοτικά συνεργεία προχώρησαν σε παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων σε ανακοίνωσή της για την κινητοποίηση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πειθαρχεί στις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας για τη χρήση μάσκας “αφού κρίνεται απαραίτητη για την υγεία των παιδιών μας και κατ’ επέκταση των οικογενειών μας, αλλά σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να δεχτούμε:
1. 27 παιδιά σε ακατάλληλες τάξεις εν μέσω πανδημίας. Πέρα από το παράλογο του μέτρου, η απόσταση μεταξύ των ατόμων – σύμφωνα με τους επιστήμονες- είναι κριτικής σημασίας για την προστασία όλων μας.
2. Ελλιπή προσωπικό καθαριότητας”.

 

Πηγή: thebest

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις