Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάτρα: Θρήνος για το δεύτερο βρέφος της οικογένειας που χάθηκε μέσα σε 15 μήνες – Στο «μικροσκόπιο» οι φάκελοι των θανάτων των παιδιών

Πάτρα: Θρήνος για το δεύτερο βρέφος της οικογένειας που χάθηκε μέσα σε 15 μήνες – Στο «μικροσκόπιο» οι φάκελοι των θανάτων των παιδιών

Το τελευταίο αντίο στο δεύτερο παιδί τους που έφυγε από τη ζωή σχεδόν 15 μήνες μετά το θάνατό του πρώτου, είπαν πριν λίγη ώρα στην Κάτω Αχαΐα μέλη της οικογένειας του αλλά και συγγενείς του. Η τραγική ιστορία από την Πάτρα που δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους και σε ορισμένες πτυχές της κάλλιστα θα μπορούσε να συγκριθεί με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ξεκίνησε τον Ιούλιου του 2022.

Τότε μια 22χρονη έφερε μαζί με τον σύντροφο της στο κόσμο ένα κοριτσάκι. Το παιδί όπως λένε πληροφορίες του newsit.gr, μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο της Πάτρας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Τελικά το βρέφος μετά από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 20 ημέρων. 

Πριν από περίπου δύο μήνες η 23χρονη έφερε στον κόσμο άλλο ένα κοριτσάκι, το οποίο κι αυτό εξαιτίας κάποιων προβλημάτων υγείας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ στη συνέχεια με οδηγίες γιατρών διεκομίσθει στο παιδιατρικό νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία». Στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου.

Μετά και το δεύτερο θάνατο το επιστημονικό προσωπικό αναμένεται να ερευνήσει και πάλι όλα τα δεεομένα που έχει στα χέρια του, αλλά και να εξετάσει όσα νέα προκύψουν προκειμένου να διαπιστωθεί έαν οι θάνατοι των δύο παιδιών οφείλονται σε κάποιο γονιδιακό υπόβαθρό ή σε κάποια άλλη αιτία. Στο πλαίσιο των παραπάνω ερευνών δεν αποκλείεται οι γονείς των βρεφών να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες στις αστυνομικές για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου των παιδιών τους.    

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις