Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Τι λένε οι φοιτητές που είδαν μπροστά τους χρήματα και χωρίς να το σκεφτούν τα παρέδωσαν

Πάτρα: Τι λένε οι φοιτητές που είδαν μπροστά τους χρήματα και χωρίς να το σκεφτούν τα παρέδωσαν

Οι φοιτητές στην Πάτρα κατάφεραν να γίνουν τα πρόσωπα της ημέρας. Ξαφνικά ο ένας από τους 4 της παρέας, είδε στα πόδια του χρήματα…

Μάθημα ήθους έδωσαν με την πράξη τους τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι βρήκαν χρήματα στο έδαφος και έσπευσαν να τα παραδώσουν στην Ασφάλεια. Τα χρήματα τα είδε μπροστά του, όπως γράφει η εφημερίδα Γνώμη, 22χρονος τεταρτοετής φοιτητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως τους φίλους του.

Xωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισαν να παραδώσουν το ποσό. «Για μιας ήταν μια αυτονόητη πράξη, το θεωρήσαμε χρέος να παραδώσουμε τα χρήματα στην Αστυνομία» δήλωσαν στην εφημερίδα οι τέσσερις φοιτητές, οι οποίοι με την κίνησή τους αυτή έδωσαν ένα μάθημα ήθους, αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς. «Ούτε σαν σκέψη δεν μας πέρασε να μπούμε στον πειρασμό να τα κρατήσουμε. Κυρίαρχα αυτό που σκεφθήκαμε ήταν πως αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να ήταν μέρος σύνταξης ή ένα επίδομα ανεργίας για κάποιον και να ήταν πολύτιμα για να ζήσει… Διανύουμε δύσκολες μέρες, με συνανθρώπους μας με οικονομικά προβλήματα και σίγουρα όποιος τα έχασε τα έχει ανάγκη και ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί ο κάτοχός τους».

Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα σε πολυχώρο στην Πάτρα όταν οι τέσσερις φοιτητές που είχαν πάει στο χώρο προκειμένου να κάνουν μια έρευνα αγοράς σε πολυκατάστημα είδαν στο έδαφος χαρτονομίσματα. Χωρίς να μπουν στον πειρασμό, έσπευσαν αμέσως να αναζητήσουν στον χώρο τυχόν στοιχεία, όπως αστυνομική ταυτότητα ή άλλα προσωπικά έγγραφα, χωρίς όμως να βρουν κάτι.

Αναζήτησαν φύλακα του πολυχώρου, μήπως ο άνθρωπος που έχασε τα χρήματα απευθύνθηκε σε αυτόν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, αποφάσισαν να μεταβούν στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα και να τα παραδώσουν στις αρμόδιες Αρχές. Έφθασαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, κατευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών και παρέδωσαν τα χρήματα, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις