Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πάτρα: Τι ψάχνουν στο θάνατο της Τζωρτζίνας – Απορημένοι οι γιατροί που την φρόντιζαν

Πάτρα: Τι ψάχνουν στο θάνατο της Τζωρτζίνας – Απορημένοι οι γιατροί που την φρόντιζαν

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας, που πέθανε από καρδιολογικό πρόβλημα βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της αλλά και όλη την Πάτρα. Σημειώνεται πως η 9χρονη Τζωρτζίνα είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας που χάνει τη ζωή του μέσα σε δύο χρόνια, ενώ οι γιατροί που φρόντιζαν τους τελευταίους μήνες δεν μπορούν να καταλάβουν πώς επήλθε ο θάνατος του παιδιού.

Ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση και επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς πριν από δύο χρόνια πέθανε η αδελφή της Μαλένα, 3,5 ετών και ένα χρόνο μετά έφυγε από τη ζωή η 6 μηνών Ίριδα. 

Σύμφωνα με το pelop.gr, η Τζωρτζίνα είχε εξετασθεί διεξοδικά από γιατρούς, καθώς πριν λίγους μήνες είχε παρουσιάσει καρδιολογικό πρόβλημα που της προκάλεσε εγκεφαλοπάθεια και είχε νοσηλευθεί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, χωρίς οι γιατροί να καταφέρουν να βρουν την αιτία του προβλήματος. Μάλιστα, είχε υποβληθεί σε πλήρη ηλεκτροφυσιολογικό έλεγχο στο Ωνάσειο.

Με την μικρή Τζωρτζίνα είχε ασχοληθεί προσωπικά και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος, όπως δήλωσε στο pelop.gr, είχε «θωρακίσει» το παιδί το οποίο νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο.

Στη συνέχεια η 9χρονη Τζωρτζίνα νοσηλεύθηκε σε Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας χωρίς και πάλι να αποσαφηνίζεται κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως έγιναν πολλές εξετάσεις και σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν αρνητικές, και αυτός είναι ο λόγος που οι γιατροί δεν μπορούν να καταλάβουν πώς το παιδί πέθανε λίγους μήνες αργότερα.

Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος

Ο γονιδιακός έλεγχος στον οποίο υπεβλήθησαν οι χαροκαμένοι γονείς δεν έδειξε κάποιο κληρονομικό νόσημα, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει κληρονομικό πρόβλημα, απλά δεν βρέθηκε κάποια ανωμαλία.

Στο δημοσίευμα του pelop.gr γίνεται λόγος και το θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, καθώς τίποτα δεν προμήνυε τον θάνατό της από αγενεσία φλεβοκόμβου (καρδιακή νόσος). Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο νόσημα με το οποία γεννιέσαι.

Απινιδωτής στη Τζωρτζίνα

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στην 9χρονη Τζωρτζίνα είχε τοποθετηθεί απινιδωτής, ο οποίος ουδέποτε είχε δώσει ενδείξεις για ύπαρξη καρδιακών αρρυθμιών ή φθίνουσα κατάσταση της καρδιάς της μικρής. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας έγινε μπροστά στη μητέρα της που όλους αυτούς τους μήνες δεν είχε φύγει από το πλευρό της προσέχοντάς την κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο.

Οι γιατροί ψάχνουν την άκρη του νήματος στην εγκεφαλοπάθεια της μικρής, καθώς εξετάζουν αν υπήρξε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο ή κάτι παρόμοιο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί από τους επιστήμονες. Απαντήσεις σε όλα αυτά ενδέχεται να δώσει το εξειδικευμένο εργαστήριο το οποίο εξετάζει τους ιστούς της 9χρονης.

Πηγή: pelop.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις