Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πατρινό καρναβάλι 2023: Πυρετός με χιλιάδες «τρελούς» μασκαράδες στους δρόμους – Χορός, μουσική και καπνογόνα

Πατρινό καρναβάλι 2023: Πυρετός με χιλιάδες «τρελούς» μασκαράδες στους δρόμους – Χορός, μουσική και καπνογόνα

Στον πυρετό του πατρινού καρναβαλιού ζουν χιλιάδες καρναβαλιστές που κατέκλυσαν τους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας. Το αποκριάτικο γλέντι θα κρατήσει μέχρι το πρωί της Κυριακής της Αποκριάς!

Το πατρινό καρναβάλι συνεχίζεται με αφετηρία την οδό Κορίνθου και κατάληξη την οδό Κολοκοτρώνη. Όλη η Πάτρα χορεύει, καθώς χιλιάδες καρναβαλιστές έχουν ξεχυθεί, σκορπώντας κέφι και χρώμα στους δρόμους, λίγες ώρες προτού ξημερώσει η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.  

Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου (25.02.2023), λέγεται και ποδαράτη επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων, αλλά μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους.

Ένα φαντασμαγορικό θέαμα ξετυλίγεται στην οδό Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄ με τους φωτισμούς, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού.

 

Η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση από το Lepanto TV:

Θέλοντας να στείλουν παντού τα μηνύματα της ελπίδας και της αισιοδοξίας, τόνισε το tempo24.news, περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές – μέλη των 139 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, αλλά και με τις γεμάτες έμπνευση κατασκευές τους.

Όπως γράφει το TheBest.gr, θα παρελάσουν τα άρματα «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος», άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, Άνθινο Άρμα με τη Βασίλισσα των Πατρινών Καρναβαλιών 2020, 2021, 2022, «Imagine», «Hell Oil», «Rabbit Test Show» και «Facebook».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις