Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Πατρινό καρναβάλι 2024: Η ποδαράτη παρέλαση με εικόνες φαντασμαγορικές

Πατρινό καρναβάλι 2024: Η ποδαράτη παρέλαση με εικόνες φαντασμαγορικές

Το πατρινό καρναβάλι βρίσκεται σε εξέλιξη και η Πάτρα γιορτάζει. Χιλιάδες επισκέπτες ξεφαντώνουν σε κάθε γωνιά της πόλης…

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις στο Πατρινό Καρναβάλι, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις, στις οποίες θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές, μέλη των 181 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού». Η Πάτρα ζει σε έντονους και αμείωτους καρναβαλικούς ρυθμούς, με χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες να απολαμβάνουν στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Η πρώτη μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε στις 18:30 το απόγευμα. Η συγκεκριμένη παρέλαση ονομάζεται ποδαράτη, επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη με τις στολές τους, οι οποίες φωτίζονται καρναβαλικά.

Ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τους φωτισμούς, τα χρώματα, τη γρήγορη ροή και το κέφι να δίνουν μία μοναδική λάμψη, αλλά και ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του πατρινού καρναβαλιού.

Η δεύτερη μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει αύριο στις 14:00 το μεσημέρι και θα παρουσιαστεί ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας. Στην κορυφή της παρέλασης θα βρίσκεται η δημοτική μουσική και θα ακολουθείται από τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού, τα οποία κατασκευάστηκαν από τους καλλιτέχνες του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

Ειδικότερα, θα παρελάσουν τα άρματα, «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος – Ο Βασιλιάς της Παγκοσμιοποίησης», το άρμα βασίλισσας με την βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, το άνθινο άρμα, το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Στην συνέχεια, θα παρελάσουν οι περίπου 60.000 καρναβαλιστές, μέλη των 181 πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού», που θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα ή μεγάλες τροχήλατες κατασκευές. το τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να κρατούν ζωντανό το παραδοσιακό έθιμο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις