Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Πατρινό Καρναβάλι: Έτσι θα γίνει η έναρξη φέτος

Πατρινό Καρναβάλι: Έτσι θα γίνει η έναρξη φέτος
ΦΩΤΟ TEMPO24

Κλίμα χαράς και αισιοδοξίας στοχεύει να μεταδώσει φέτος το Πατρινό Καρναβάλι, δρώντας ανατρεπτικά απέναντι στην πανδημία και στο βαρύ κλίμα που έχει προκληθεί εξαιτίας της, τηρώντας ταυτόχρονα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Σήμερα, Τετάρτη, έγινε το μεσημέρι στο Δημαρχείο, η συνέντευξη τύπου για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος τόνισε:

«Υπό άλλες συνθήκες σήμερα θα ήταν μια μέρα πιο έντονη με μεγάλη κινητικότητα και προετοιμασίες. Μέσα στο πλαίσιο που βρισκόμαστε με την πανδημία και τις συνέπειες που προκαλεί στην ζωή μας, ξεκινάμε το Σάββατο το Καρναβάλι μας με την τελετή έναρξης.

Στόχος μας είναι με το ξεκίνημα να αλλάξει η διάθεση στον κόσμο, να μεταδώσουμε νότες αισιοδοξίας και χαράς, να πούμε όχι στην απαισιοδοξία και στην καταθλιπτική ατμόσφαιρα, να δοθεί μια ανάσα σε όλους τους συμπολίτες μας που ζουν και μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Ο Δήμος και όλες οι υπηρεσίες του θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε παρά τις δυσκολίες να κάνουμε αρκετά πράγματα και να απολαύσουμε το Καρναβάλι έστω και από μακριά.

Να θυμόμαστε πάντα ότι πίσω από τους τεχνικούς όρους Δήμος, Καρναβαλικός Οργανισμός είναι οι εργαζόμενοι που με την δουλειά τους θα γίνει και το φετινό Καρναβάλι και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για όσα μας προσφέρουν.

Να πούμε επίσης σε όλους τους Πατρινούς να μην σπεύσουν για να δουν από κοντά τα δρώμενα της τελετής έναρξης, θα τηρηθούν οι αποστάσεις και θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα κατά της πανδημίας».

Από την πλευρά της η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού σημείωσε: «Φέτος δεν μπορεί, λόγω των μέτρων κατά του covid, να γίνει κρυμμένος θησαυρός στην πλατεία και αποφασίσαμε να στήσουμε ένα άρμα που έχει αναφορά στον κορονοϊό. Καρναβαλικά στοιχεία θα τοποθετήσουμε και στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στην Αγίου Νικολάου και σε άλλα σημεία της πόλης, δίνοντας μια νότα χαράς στους Πατρινούς και σε όλους όσους παρακολουθήσουν από μακριά το Καρναβάλι μας».

Τέλος ο συντονιστής των δρώμενων της τελετής έναρξης ενημέρωσε, εκτός των άλλων, ότι όλοι οι συντελεστές έχουν λάβει άδεια από το Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι θα υποβληθούν σε covid τεστ.    

Πώς θα γίνει το καρναβάλι και η τελετή έναρξης

Το καρναβάλι θα μπορεί να απολαύσει ο κόσμος μέσω τηλεοπτικών και διαδικτυακών μεταδόσεων που θα γίνονται από το Σάββατο 23 Ιανουαρίου (ημέρα έναρξης) έως και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, που θα πέσει η αυλαία των εκδηλώσεων και δράσεων σύμφωνα με το tempo24. 

Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 23 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 με όλα τα πρωτόκολλα προφύλαξης, για τους εμπλεκόμενους, λόγω covid-19, μέσα από το Δημοτικό Θέατρο και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε ζωντανή εκπομπή από τοπικά-περιφερειακά κανάλια και σε live streaming από site του διαδικτύου και την επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr.

Θα εστιάσει στα συστατικά που αποτελούν το μακρόχρονο καρναβάλι, ρίχνοντας φως σε ορισμένα από τα σημεία, γεγονότα σταθμούς της υπεραιωνόβιας ιστορίας του θεσμού πλαισιωμένα με ορισμένα εμβληματικά αγαπημένα και διαχρονικά  καρναβαλικά  τραγούδια, που όλοι έχουμε στα αυτιά μας αυτές τις ημέρες.

Τα τραγούδια αυτά θα ερμηνεύσει αναλαμβάνοντας τη διασκέδασή μας ορχήστρα καταξιωμένων και έμπειρων μουσικών της πόλης, που είναι μέλη του Σωματείου επαγγελματιών μουσικών Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα τη δική τους πινελιά θα αποτυπώσουν τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Στο Δημοτικό Θέατρο θα λάβουν χώρα τα θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα καθώς και η επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 που θα κηρύξει ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Η εκδήλωση που θα διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες, θα είναι σπονδυλωτή και εκτός της βασικής σκηνής στο Δημοτικό Θέατρο όπου κεντρικός παρουσιαστής θα είναι ο Ιάσονας Τσόλης, θα περιλαμβάνει και άλλες τέσσερις διαφορετικές απομακρυσμένες δράσεις-τηλεοπτικές συνδέσεις με άλλους παρουσιαστές.

Το φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού είναι «Το πλήρωμα… του χρόνου» και οι φετινές δράσεις θα χαρακτηρίζονται από ματιές στην πλούσια ιστορία και το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα από την προοπτική για το μέλλον του Πατρινού Καρναβαλιού.

Την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 θα προαναγγείλουν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 22 και του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου οι δυο τελάληδες με το μουσικό άρμα στους δρόμους της Πάτρας.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις