Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πατρινό καρναβάλι: Η τελετή έναρξης και οι εικόνες που έφεραν «κράξιμο» στα social media

Πατρινό καρναβάλι: Η τελετή έναρξης και οι εικόνες που έφεραν «κράξιμο» στα social media

Το πατρινό καρναβάλι ξεκίνησε με τις αντιδράσεις του κόσμου για την τελετή έναρξης να είναι στην καλύτερη περίπτωση μοιρασμένες…

Το πατρινό καρναβάλι επέστρεψε και η Πάτρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί το επόμενο διάστημα τουρίστες από κάθε γωνιά της χώρας, που θα δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη. Η πολυαναμενόμενη, για πολλούς, πρεμιέρα συνοδεύτηκε από εικόνες που σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως. Κάποιοι όπως φαίνεται, περίμεναν κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που είδαν.

Ιδιαίτερες, καυστικές, χιουμοριστικές και με έντονο προβληματισμό ήταν οι αντιδράσεις των Πατρινών καρναβαλιστών και μη, για το θέαμα που παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Η τελετή έναρξης σχολιάστηκε με διάφορους τρόπους και από όσους βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα αλλά και από όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

«Τελετή έναρξης καρναβαλιού. Μια δακτυληθρα έμπνευση αραιωμένη σε ένα κουβά νερό». «Αποτυχία η έναρξη… Ο κόσμος περίμενε το καλύτερο μετά από τοσα χρόνια απουσίας… Κριμα» και «έναρξη για γέλια και για κλάματα» ήταν ορισμένα από τα σχόλια εκείνων που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την τελετή έναρξης με άλλους να συμπληρώνουν:

«Ό,τι χειρότερο έχω δει, ήταν που ήταν τρεις και ο κούκος στην πλατεία, φύγανε και αυτοί ξενερωμενοι». «Για κλάματα… Τελείωνε και όλοι ρωτούσαν πότε θα αρχίσει».

Το πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος της τελετής έναρξης ήταν το χορογραφικού show σε χορογραφία, καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς χορογράφου Σπύρου Κουβαρά και της ομάδας του. Ως γέφυρα ανάμεσα στα δυο μέρη του καλλιτεχνικού προγράμματος το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου, αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου και εξαιρετικά δημοφιλές είχε την τιμητική του. 

Ήταν το πρώτο ραντεβού μια καρναβαλικής περιόδου που εγγυάται πλήθος εκδηλώσεων. Ήταν η πρώτη φετινή καρναβαλική νύχτα, που ξύπνησε μνήμες, αλλά και που αφουγκράστηκε με εξαιρετικά σύγχρονο τρόπο τους παλμούς του καρναβαλικού σήμερα, το οποίο θα μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και ανεπανάληπτες εκπλήξεις έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις