Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πέλλα: Δεν θα διεξαχθούν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Πέλλα: Δεν θα διεξαχθούν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Μετά την Ημαθία, ούτε στην Πέλλα θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο νομό Πέλλας αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σύσκεψη ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Πέλλα αυξάνονται καθημερινά σημειώνοντας και τριψήφιο αριθμό, με αποτέλεσμα ο νομός να καταγράφει υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του. Έγινε επίσης γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν η καθιερωμένη δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα.

Στη σύσκεψη που κάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής συμμετείχαν, οι Δήμαρχοι Πέλλας και Σκύδρας, η Αντιδήμαρχος Έδεσσας και Αλμωπίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας εκπροσωπώντας και τις 2 νοσοκομειακές μονάδες, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η διευθύντρια της Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Πέλλας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας.

Υπενθυμίζεται ότι παρέλαση δεν θα γίνει ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετά από ομόφωνη απόφαση των φορέων της περιοχής (αντιπεριφέρειας, δήμων, Μητρόπολης, εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου), λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού. Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις