Τοπικά Νέα

Πέλλα: Η μεγάλη ανατροπή μετά την κατεδάφιση του σπιτιού του Μενέλαου Λουντέμη – Η ξαφνική ειδοποίηση στους κληρονόμους!

Νέα τροπή στην υπόθεση με το σπίτι του σπουδαίου λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη...

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του σπιτιού του Μενέλαου Λουντέμη, στον Εξαπλάτανο Αλμωπίας, που κατεδαφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τους κληρονόμους καθώς είχε κριθεί κατεδαφιστέο από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμος Αλμωπίας εκτιμά ότι επειδή πρόκειται για διατηρητέο, οι κληρονόμοι θα πρέπει να οικοδομήσουν ξανά το κτίριο με την ίδια εξωτερική αρχιτεκτονική και γνωστοποιεί ότι αν αυτό δεν γίνει μέσα σε τρία χρόνια, θα το αναλάβει ο Δήμος χρεώνοντας το κόστος σε αυτούς.

Από την πλευρά του, ένας από τους κληρονόμους, ο Γρηγόρης Τσίτσος, που μαζί με τον αδελφό του έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο του ακινήτου, δηλώνει ότι έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία εδώ και τριάντα χρόνια και πλέον θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό του ακινήτου από διατηρητέο.

“Κάθε φορά που ανακινείται θέμα για το σπίτι του Λουντέμη αποποιούνται όλοι τις ευθύνες τους και μεταβιβάζουν τις ευθύνες απρόσωπα σε όλους τους κληρονόμους” αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσίτσος και γνωστοποιεί ότι είναι στις προθέσεις του ο αποχαρακτηρισμός του ακινήτου.

“Ο Λουντέμης έζησε ελάχιστα ως καθόλου σε αυτό το σπίτι. Ο ίδιος ήρθε ως επισκέπτης, για να επισκεφτεί τον πατέρα του και τις δύο αδελφές του. Δεν έζησε ποτέ στο σπίτι και αυτό προκύπτει και από τη βιογραφία του. Ήρθε στην Ελλάδα το 1922. Ήταν γεννημένος το 1911. Στον Εξαπλάτανο εγκαταστάθηκε το 1927 σε ηλικία 16 ετών, αλλά από το έργο του προκύπτει ότι σε αυτές τις ηλικίες πήγαινε στο σχολείο της Έδεσσας” λέει και προσθέτει:

“Θα κάνουμε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για τον αποχαρακτηρισμό από διατηρητέο. Θα κάνουμε αίτημα σε όλες τις υπηρεσίες και θα μας απαντήσουν. Θα πρέπει να σταματήσει ο διασυρμός μας. Όταν ανακινείται θέμα διατηρητέου ή ανακατασκευής του διατηρητέου, η ευθύνη αποδίδεται σε εμάς. Να αποχαρακτηριστεί, να μεταβιβαστεί, να πουληθεί ή να χτιστεί κάτι άλλο”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα