Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αργολίδα: Η “Κόπα Καμπάνα” της Πελοποννήσου με την απέραντη παραλία

Αργολίδα: Η “Κόπα Καμπάνα” της Πελοποννήσου με την απέραντη παραλία

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από την Κόπα Καμπάνα” της Πελοποννήσου με την απέραντη παραλία, το Τολό Αργολίδας. Δείτε την απίστευτη ιστορία του.

Το Τολό (παλαιότερα ονόματα «Τουλόν», «Μινώα») είναι χωριό του νομού Αργολίδας, χτισμένο κατά μήκος μιας μεγάλης παραλίας στις ακτές του Αργολικού κόλπου. Η μεγάλη του παραλία σε συνδυασμό με τα 3 νησάκια που το περιβάλλουν και δημιουργούν ένα ασφαλές καταφύγιο για τα σκάφη, το έχει καταστήσει έναν από τους πιο τους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς.

Το Τολό και η ιστορία του

Το 1686, κατά τη διάρκεια του έκτου Βενετοτουρκικού πολέμου, στην έρημη τότε παραλία του Τολού αποβιβάστηκαν τα στρατεύματα του Βενετού στρατηγού Μοροζίνι απ’ όπου κατευθύνθηκαν στη συνέχεια βορειότερα για την κατάληψη του Ναυπλίου και του Άργους. Ο οικισμός του Τολού δημιουργήθηκε αρκετά χρόνια αργότερα, όταν μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, με ψήφισμα του Καποδίστρια εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πρόσφυγες από την Κρήτη οι οποίοι διωγμένοι για αρκετά χρόνια δεν είχαν σταθερό τόπο κατοικίας στην Πελοπόννησο και αλλού και ζούσαν ως πένητες. Ο οικισμός ονομάστηκε αρχικά Μινώα από το όνομα του μυθικού βασιλιά της Κρήτης Μίνωα.

Η ονομασία αυτή δε διατηρήθηκε και τελικά επικράτησε το παλαιότερο όνομα της περιοχής. Σήμερα, οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής έχουν κρητική καταγωγή. Στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα ο οικισμός αναπτύχθηκε στηριζόμενος στο ανερχόμενο τουριστικό ρεύμα. Μεγάλη ανοικοδόμηση σημειώθηκε στην περιοχή κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970, η οποία όμως υπήρξε άναρχη και ακαλαίσθητη, όπως συνέβαινε γενικότερα εκείνη την περίοδο. Σήμερα αποτελεί έναν από τους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς.

Πελοπόννησος Τελευταίες ειδήσεις