Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Άργος: Σταλακτίτες κάτω από τις πορτοκαλιές! Οι εικόνες που μαγνητίζουν

Άργος: Σταλακτίτες κάτω από τις πορτοκαλιές! Οι εικόνες που μαγνητίζουν

Οι εικόνες από την παγωμένη Αργολίγα μαγνητίζουν. Με θερμοκρασίες που ήταν σταθερά κάτω από το μηδέν, η Αργολίδα μπήκε όλο το βράδυ στην… κατάψυξη.

Ο παγετός που επικράτησε όλη τη νύχτα στην Αργολίδα, με θερμοκρασίες να παραμένουν κάτω του μηδενός για πολλές ώρες, προβληματίζει του αγρότες της περιοχής για το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει. Η θερμοκρασία όλο το βράδυ κυμάνθηκε από τους -1 βαθμούς μέχρι τους -3 βαθμούς.

Οι γνωστοί εντυπωσιακοί σταλακτίτες, όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr, έκαναν την εμφάνισή τους κάτω από τις πορτοκαλιές του Αργολικού κάμπου, καθώς δημιουργήθηκαν από την τεχνητή βροχή που χρησιμοποιούν οι αγρότες ως αντιπαγετική προστασία.

Αν και σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι έμπειροι αγρότες, ο παγετός δεν ήταν ισχυρός, η διάρκειά του ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στις καλλιέργειες που θα φανούν τις επόμενες ημέρες, ενώ οι περισσότερες ζημιές καταγράφονται στα υπαίθρια οπωροκηπευτικά.

Ο καιρός σήμερα

Μπορεί ο χιονιάς να κάνει σήμερα την εμφάνισή του μόνο στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης, όμως ο καιρός δεν θα ζεστάνει. Αντίθετα το θερμόμετρο θα δείξει ως και -10 βαθμούς στα βόρεια, ενώ σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά θα υπάρξουν αρνητικές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί και τη νύχτα. H θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 3 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 9, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -3 έως 10, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 12 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 1 έως 7 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Πελοπόννησος Τελευταίες ειδήσεις