Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Η φωνακλού νυφίτσα σώθηκε από αγρότη στο Ναύπλιο – video

Η φωνακλού νυφίτσα σώθηκε από αγρότη στο Ναύπλιο – video
ΦΩΤΟ από argolikeseidhseis

Ο αγρότης από τα Λευκάκια Ναυπλίου, έσωσε τη μικρή νυφίτσα την Τετάρτη. Είχε εγκλωβιστεί από μία γάτα στο αγρόκτημα του και δεν μπορούσε να φύγει…

Ο αγρότης άκουσε τις φωνές της και την έσωσε! Η νυφίτσα είχε ελαφρά τραύματα στην κοιλιά της. Ο αγρότης την περιέθαλψε και σε λίγες ημέρες θα την αφήσει και πάλι ελεύθερη στην φύση.

 

 

 

 

Η νυφίτσα (Mustela nivalis) είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας των Ικτιδών. Συναντάται στην Ευρώπη, την Ασία, στην Βόρεια Αμερική και στην βόρεια Αφρική, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εισαχθεί και στη Νέα Ζηλανδία. Η νυφίτσα ζει σε ποικιλία ενδιαιτημάτων, όπως σε ανοιχτά δάση, λιβάδια, στέπες και ημιερημικές περιοχές. κατασκευάζει τη φωλιά της σε τρύπες του εδάφους ή σε κοιλότητες δέντρων. Είναι μοναχικό ζώο και δραστηριοποιείται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν αιχμαλωτισθεί σε μικρή ηλικία, μπορεί εύκολα να εξημερωθεί και να χρησιμοποιηθεί στο κυνήγι των ποντικών.

Στην αρχαία Αθήνα ήταν οικόσιτο που αντικαταστάθηκε όμως με ένα νέο είδος που εισήχθη από την Αίγυπτο, τη γαλή δηλαδή τη σημερινή γάτα γιατί οι νυφίτσες εκκρίνουν ένα δύσοσμο υγρό, το οποίο χρησιμοποιείται ως αμυντικός μηχανισμός.

Πηγή: argolikeseidhseis

Πελοπόννησος Τελευταίες ειδήσεις