Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Κωλοτούμπα” του Δημάρχου Καλαμάτας! “Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου σταματάει εδώ”

“Κωλοτούμπα” του Δημάρχου Καλαμάτας! “Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου σταματάει εδώ”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του ο δήμαρχος κάνει στροφή 180 μοιρών!
Λέει ότι αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες ο σαϊτοπόλεμος δε θα ξαναγίνει.
Μάλιστα μιλάει για ημινόμιμη κατάσταση η οποία κρατούσε 200 χρόνια.
Όλα όσα είπε για το τραγικό συμβάν με τον νεκρό εικονολήπτη.

Μετά το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη, που χτυπήθηκε από σαΐτα στην Καλαμάτα, ενώ κάλυπτε τον Πασχαλινό σαϊτοπόλεμο, οι δηλώσεις του δημάρχου είχαν προκαλέσει σάλο!

Κι αυτό γιατί, από την πρώτη στιγμή, που ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ο δήμαρχος έσπευσε να δηλώσει ότι το έθιμο αυτό δε θα σταματήσει, παρά το τραγικό δυστύχημα, γιατί… κάνει καλό στην περιοχή.

Τελικά βέβαια, ο δήμαρχος, όπως φαίνεται άλλαξε γνώμη. Μιλώντας στο One, είπε μεταξύ αλλων:

“Κακοποιήθηκα, έγινα στόχος. Το σύνολο των δηλώσεών μου δεν παρουσιάστηκε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος είναι η πρωταρχική αξία. Μετά το θάνατο του Κώστα, δε μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα και αν δεν αλλάξουν, είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δε θα δεχθεί θα συνεχίσει αυτή η ημινόμιμη κατάσταση σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια”.

62χρονος: Είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη

Στο μεταξύ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο άνθρωπος που φέρεται να χτύπησε με την σαΐτα του τον άτυχο εικονολήπτη, δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη, αν αποδειχθεί ότι εκείνος είναι υπεύθυνος για το τραγικό συμβάν…

“Ως καπετάνιος του μπουλουκιού που συμμετείχε στο έθιμο του σαϊτοπολέμου, εάν αποδειχθεί ότι έχω την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό συμβάν, είμαι έτοιμος να την αναλάβω” είπε.

Περιγράφοντας το πώς έγινε το κακό, είπε: “Όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαΐτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαΐτα που ήταν στο ταγάρι μου και τρύπησε το ταγάρι. Η σαΐτα έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαΐτες πήραν και αυτές φωτιά. Τότε εγώ έβγαλα το ταγάρι που φορούσα πάνω μου με τις σαΐτες και το άφησα στο έδαφος και αμέσως μετά πάτησα το ταγάρι για να μη φύγουν οι υπόλοιπες σαΐτες και πάνε προς τον κόσμο…”.

Πηγή: One, ΑΝΤ1

Πελοπόννησος Τελευταίες ειδήσεις