Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Λακωνία: Ανήλικοι έριξαν κάτω γιαγιά για να την ληστέψουν

Λακωνία: Ανήλικοι έριξαν κάτω γιαγιά για να την ληστέψουν

Αισθήματα οργής και αγανάκτησης προκαλεί νέο περιστατικό παραβατικότητας με δράστες Ρομά στα χωριά της ΔΕ Φάριδος Δ. Σπάρτης.

Δράστες αυτή τη φορά, φέρονται να είναι τρία αδέλφια,  ηλικίας -μόλις- 13, 10 και 8 ετών, τα οποία κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας σε βάρος μιας 78χρονης γυναίκας στην Τραπεζοντή. Λίγη ώρα μετά την πράξη τους οι ανήλικοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, το απόγευμα του Σαββάτου στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι, στις 4:30 το απόγευμα του Σαββάτου, φέρονται να πλησίασαν την 78χρονη σε οικόπεδο στην Τραπεζοντή. Με στόχο να τη ληστέψουν και να αφαιρέσουν αντικείμενα αξίας, φέρονται να την έσπρωξαν ρίχνοντας μάλιστα την άτυχη γυναίκα στο έδαφος. Τελικά, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την παράνομη πράξης τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί από άλλους πολίτες και έφυγαν.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, οι ανήλικοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και συνελήφθησαν.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και η 38χρονη μητέρα των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Επίσης, η   αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο γίνονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πριν από ένα χρόνο, είχε γίνει αντίστοιχο περιστατικό στη Λακωνία. Στις αρχές του τρέχοντος έτους (σσ στις 3/1/2018), δύο ανήλικοι Ρομά, ηλικίας, 14 και 15 ετών, είχαν επιτεθεί εναντίον μιας 82χρονης γυναίκας εντός της αυλής του σπιτιού της για να της πάρουν την τσάντα.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι της με ταξί. Ο οδηγός ταξί άφησε τη γυναίκα δίπλα στην είσοδο της κατοικίας της, ενώ οι ανήλικοι δράστες  (όπως φάνηκε από οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας) μπήκαν στην αυλή, ακολούθησαν τη γυναίκα και τραβώντας την τσάντα για να την αρπάξουν, παρέσυραν την 82χρονη και την έριξαν στο έδαφος, με συνέπεια η γυναίκα να χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη, λόγω τραύματος στο πρόσωπο.

Πηγή: lakonikos

 

Πελοπόννησος Τελευταίες ειδήσεις