Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ αναστάτωσε την Πελοπόννησο – Που έγινε αισθητός

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ αναστάτωσε την Πελοπόννησο – Που έγινε αισθητός

Ισχυρός σεισμός αναστάτωσε στις 21:10 το βράδυ της Κυριακής (17.02.2019) την Πελοπόννησο. Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Λακωνίας.

Ο σεισμός σημειώθηκε 10 λεπτά μετά της 21:00 το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο εννέα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νεάπολης Βοιών. Οι σεισμολόγοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό.

Αρχικά, η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου, “έδειξε” ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σπάρτης.

Από τον σεισμό που αναστάτωσε την περιοχή δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Λακωνίας, όπως είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης.

Επίσης, ούτε στην Πυροσβεστική υπάρχουν αναφορές για ζημιές, όμως οχήματα από πυροσβεστική υπηρεσία Μολάων και το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Νεάπολης πραγματοποιούν περιπολίες, για εντοπισμό τυχόν προβλημάτων.

Πελοπόννησος Τελευταίες ειδήσεις