Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πέθανε το γατάκι που ξεκοίλιασαν παιδιά στη Μυτιλήνη – Σοκάρει η περιγραφή του εγκλήματος

Γερμανία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Πέθανε σήμερα το πρωί το τριών μηνών γατάκι το οποίο ξεκοίλιασαν ανήλικοι χθες το μεσημέρι σε πάρκινγκ στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης.

Συγκλονισμένος ο γιατρός που χειρούργησε το άτυχο ζώο μίλησε στο newsit.gr. «Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Μας έφυγε σήμερα το πρωί. Η κατάστασή του ήταν τραγική. Παρότι ξύπνησε από την επέμβαση και έδειξε να ανακάμπτει, δεν άντεξε. Το γατάκι ήταν δύο – τριών μηνών και το είχαν ανοίξει με μαχαίρι για να δουν έχει γατάκια μέσα. Έβλεπα εφιάλτες όλη τη νύχτα. Έλεγα ότι έχουν δει πολλά τα μάτια μου στα 32 χρόνια που κάνω αυτό το επάγγελμα. Χθες όμως συγκλονίστηκα. Πώς είναι δυνατόν μικρά παιδιά να πιάνουν μαχαίρι και ν’ ανοίγουν ένα ζωντανό πλάσμα. Δεν έχω κοιμηθεί, δεν νιώθω καλά» είπε.

Σοκάρει η περιγραφή του εγκλήματος

Ο κτηνίατρος εξήγησε στο newsit.gr ότι από την εικόνα του ζώου φαίνεται πως κάποιοι το κρατούσαν κι ένας τρίτος προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη. «Για να ανοιχτεί ένα ζωντανό πλάσμα με μαχαίρι δεν αρκεί να τραβήξει κανείς μια μαχαιριά. Αυτός που το έκανε, το χτύπησε με τη μύτη του μαχαιριού για να το ξεκοιλιάσει. Μόνο έτσι θα μπορούσε να το κάνει. Μόνο που σκέφτομαι ότι αυτό το παιδί, σε αυτή την ηλικία, κρατάει μαχαίρι και ξέρει και να το χειρίζεται, συγκλονίζομαι. Το γατάκι ήρθε με όλα του τα όργανα έξω και ήταν σε σοκ. Ο άνθρωπος που το έφερε το είχε σε μια κουβέρτα» σημείωσε.

Από επτά μέχρι δέκα ετών οι δράστες

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Πέμπτη το μεσημέρι περίπου στις 15:00, σ’ ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Μυτιλήνης. Ο άνθρωπος που είδε το περιστατικό, απομάκρυνε τους δράστες και μετέφερε το ζώο στον κτηνίατρο περιέγραψε στο newsit.gr όσα βίωσε. «Πήγα στο πάρκινγκ να πάρω το αυτοκίνητό μου. Στο σημείο υπήρχαν πολλά παιδάκια Ρομά. Άκουσα κάποιους να φωνάζουν “γεννάει, γεννάει” και πλησίασα. Μόλις έβαλα φωνή εξαφανίστηκαν. Κοίταξα κι έπαθα σοκ. Το είχαν ανοίξει με αιχμηρό αντικείμενο. Έχω την εντύπωση πως ένα από τα παιδιά που έφυγαν κρατούσε κάτι σαν μαχαίρι. Τα παιδιά που ήταν πάνω από το γατάκι ήταν από επτά, οκτώ ετών, μέχρι δέκα. Αν δω τα παιδιά, πιθανόν θα τα αναγνωρίσω. Το ένα θα το αναγνωρίσω σίγουρα. Έχω δει κι άλλα περιστατικά βίας απέναντι σε ζώα, αλλά τέτοιο πράγμα ποτέ. Όταν το βρήκα κρέμονταν όλα τα όργανά του. Από χθες δεν είμαι καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr σήμερα το πρωί έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και ο άνθρωπος που εντόπισε το άτυχο ζώο κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων. Όπως είπε ο ίδιος στο newsit.gr οι δράστες πρόκειται να αναζητηθούν από τις αρμόδιες Αρχές.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις