Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πιερία: Έρχονται για δουλειά Σέρβοι ιερείς – Η απόφαση του μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Πιερία: Έρχονται για δουλειά Σέρβοι ιερείς – Η απόφαση του μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο αίτημα Σέρβων παραθεριστών, να τελεστεί Ιερά ακολουθία στην σερβική γλώσσα, για τους χιλιάδες ομόδοξους που παραθερίζουν στην Πιερία.

Η χειρονομία είναι μία πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου Χρυσοστόμου και συμβάλει σημαντικά στη λειτουργική εξυπηρέτηση των σλαβόφωνων παραθεριστών, αλλά και στην εμβάθυνση των φιλικών σχέσεων με τους ομόδοξους γειτονικούς λαούς της Βαλκανικής.

Όπως είπε εκπρόσωπος της Μητρόπολης στο grtimes.gr, “υπήρξε αίτημα από τους Σέρβους θερινούς παραθεριστές για να μπορούν να εκκλησιάζονται, στο πλαίσιο αυτό καλούνται μέσω του Πατριαρχείου Σερβίας κάποιοι ιερείς, οι οποίοι και έρχονται για να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.” Ενώ όπως αναφέρθηκε έχει ξανά τελεστεί στο παρελθόν λειτουργία στα Σερβικά, για τους παραθεριστές της Πιερίας.

Αναλυτικά την Παρασκευή 27 Αυγούστου και το Σάββατο 28 Αυγούστου θα τελεστούν ιερές ακολουθίες στα σερβικά-σλαβονικά με αφορμή τον εορτασμό του Δεκαπενταυγούστου σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο, το οποίο ακολουθούν πολλές σλαβόφωνες Εκκλησίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιερές ακολουθίες του Δεκαπενταύγουστου θα τελεστούν το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου στις Ενορίες Αγίας Φωτεινής Παραλίας, Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου και Αγίας Μαρίνας Νέων Πόρων.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις