Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Πιερία – «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Άρπαξαν τον Γυμνσιάρχη γιατί θεωρούσαν ότι βασανίζει τα παιδιά

Πιερία – «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Άρπαξαν τον Γυμνσιάρχη γιατί θεωρούσαν ότι βασανίζει τα παιδιά

Η Ελένη Τσιμήτρη, δικηγόρος του Γυμνασιάρχη σε σχολείο της Πιερίας, τον οποίο είχαν αρπάξει οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” για το περιστατικό και την επερχόμενη δίκη. 

Τα 11 άτομα που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και είναι απλά σκληροί αρνητές του κορονοϊού και των εμβολίων, θεωρούσαν ότι ο Γυμνασιάρχης που άρπαξαν στην Πιερία, βασανίζει τα παιδιά επειδή τους λέει πως πρέπει να φοράνε μάσκες και να κάνουν τεστ όπως προβλέπεται.
Πλέον, 3 από τους 11 βρίσκονται στη φυλακή ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο Γυμνασιάρχης προσπαθεί να ξεπεράσει το αρχικό σοκ και να επουλώσει τις πληγές του.

«Είμαστε εν αναμονή της εισαγγελικής προτάσεως για να δούμε πώς θα παραπεμφθούν στο ακροατήριο οι 11 κατηγορούμενοι. Και οι 11 διώκονται για το κακούργημα της αρπάγης», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ελένη Τσιμήτρη, δικηγόρος γυμνασιάρχη.

Σύμφωνα με την κα Τσιμήτρη, οι κατηγορούμενοι «επικαλούνται νομική πλάνη, ότι μπορούσαν δηλαδή να προβούν στις εγκληματικές αυτές ενέργειες επειδή πιστεύουν ότι καταπατάται το Σύνταγμα».

Σε άλλον ισχυρισμό τους υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για αρπαγή αλλά για παράνομη κράτηση, κάτι που θα μετατρέψει την κατηγορία τους σε πλημμεληματική.

«Ευελπιστούμε ότι η κατηγορία με την οποία θα οδηγηθούν στο ακροατήριο δε θα καταρρεύσει, θα καταδικαστούν δηλαδή για κακούργημα εξαρχής».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις